Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

novice, natolcevanja, prestopi in pogovori o klubu

Ali ste zadovoljni s trenutnim igralskim kadrom?

Potrebovali bi več okrepitev.
10
45%
Okrepitve bi lahko bile bolj kakovostne.
2
9%
Deloma sem zadovoljen.
4
18%
Vključiti bi morali več mladincev.
3
14%
Sem (zelo) zadovoljen.
3
14%

Total votes: 22

michooo
Has thanked: 4 times
Been thanked: 69 times

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by michooo »

Če bo Tomori dobro igral, ga bodo odkupili. Če ne bo dovolj dober za Milan, potem pa ni dovolj dober tudi za nas. Ne mormo zmagat v tej situaciji
sigismund
admin
Has thanked: 181 times
Been thanked: 351 times

Post by sigismund »

Billy Gilmour, Tino Anjorin, Marcos Alonso and Olivier Giroud are staying at Chelsea. Thomas Tuchel wants to go on with this squad until the end of the season. #cfc #DeadlineDay

@FabrizioRomano
blueboy11826
Has thanked: 189 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

Spremljate kej Barkleya? Igra res odlično, na CAMu, je pa že pri nas pokazal, da lahko odlično igra tudi v obrambi (ko je tistih par tekm igral kot CDM). Mislm, da nm bo drugo sezono še kako prav pršu na tem klasičnem CM položaju z igro visokega pressinga.
KTBFFH
RedMiner
Has thanked: 111 times
Been thanked: 96 times

Post by RedMiner »

Men se zdi, da ma on premajhen work rate... ni delavec, to pa v vrhunskih ekipah potrebuješ skoraj na vseh pozicijah.
michooo
Has thanked: 4 times
Been thanked: 69 times

Post by michooo »

Že zdej na CAM poziciji med seboj tekmujejo Mount, Ziyech in Havertz. Ga ne vidim, da bi prišel kdaj na vrsto za igro :). Na CM pa mislim, da nikoli ni neki briljiral.
blueboy11826
Has thanked: 189 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

Mogoce res ampak se pri Evertonu, zdej je to tezko rect, ker dela po igriscu dost vec kot v njegovih mladih letih. Ze sam to, da lhk igra dejansko v kakrsnikoli formaciji dost prinese. Recimo Havertz je cist zgubljen ce ne igra na CAM (pa se tam nazalost pri nas ni pokazal nic), Tuchel pa zaenkrat igra formacijo brez tega polozaja. Ce je ze govora o work rateu - mamo na CM 2 igralca, ki imata odlicnega Kante in Kovacic, res jih je povsod po igriscu polno in pa Jorginha, ki je na sredini res aktiven, koliko pa prinese v nasi in nasprotnikovi tretjini je pa druga pesem... skratka verjamem, da nasi spremljajo Barkleya in da drugo leto dobi sanso, da se izkaze pri nas
KTBFFH
n1i9k9o6
Has thanked: 134 times
Been thanked: 164 times

Post by n1i9k9o6 »

https://www.instagram.com/reel/CLIC4xKn ... 460axs1pf6

Upam, da bo v naslednji sezoni dobil priliko v prvi ekipi :) :)
Tišipas
Has thanked: 5 times

Post by Tišipas »

Ubistvu sploh ne vem, kam bi tole nalimal... recimo, da celo paše sem :)

Skratka, lahko kdo potrdi tole statistiko?

Image

Če je to res, samo potrdi moje kar dobro mnenje o Wernerju.
Ja, res je, pripeljan je bil, da zabije 20+ golov na sezono... in itak jih ne zabije. Ker očitno Chelsea dobi takega napadalca enkrat na 300 let. Ampak se mi dejansko zdi, da je naša igra z njim v postavi precej bolj zanimiva (že odkar je prišel), kot kadar je na klopi. Tip je siten kot osa.

Mi je pa zanimivo, da ju z Lukakujem Tuchel ne igra večkrat skupaj. Včeraj recimo, se je pri zadnjem golu dobro videlo, kaj lahko prineseta, če igrata skup (pa recimo, da se še dobro uigrata). Je pa tudi res, da govorim malo napamet, ker mi je uspelo pogledat samo extended highlightse, tako da sem mogoče brcnil čist v temo :)
Skratka, popravite me

:cfc01:
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Evo, sm danes zasledil en zlo dober thread na twitterju od Wernerja, pa ga zalimam kar sem, ker vidim, da se je zadnji zapis navezoval nanj.

https://twitter.com/JohyanCruyff/status ... dbtFw&s=19
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

https://youtu.be/etZ8uWL1d88

Če ima kdo VPN (se je treba povezat na ameriški server, ker je posnetek omogočen samo v ZDA), priporočam ogled, Tuchel in Glenn Hoddle se malo pogovarjata o našem sistemu, pomembnosti winbackov, Havertzu.. kar zanimivo :)
mlinko
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Post by mlinko »

https://streamff.com/v/2ab566

Mate tukej link, kjer ne rabite VPN-ja.

Vse skupej bi bilo ful ful ful bolj gledljivo, če bi Glenn pustil TT-ju, da on govori o tem kaj počne, ne pa da se je na vsak način želel dokazati, kaj on vse zna.

Sent from my SM-S906B using Tapatalk
CFC :cfc01:
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Super, nisem vedu, da obstaja še kak link, pardon :)
Se pa strinjam s tem, Glenn je malo moteč. Mi je pa vseeno zanimiv video.
mlinko
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Post by mlinko »

Hehe ni panike. Reddit je čudo za take stvari .

Sent from my SM-S906B using Tapatalk
CFC :cfc01:
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Haha ok bom začel še reddit bolj redno čekirat :D
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

Glede na vse okrepitve, ki smo jih dobili v zadnjem času, se spodobi malo osvežiti tole temo.

Situacija je zaenkrat sledeča:

GK: Kepa, Mendy, Slonina, Betinelli

RB: James, Azpilicueta

CB: Silva, Koulibaly, Fofana, Badiashile, Chalobah

LB: Chilwell, Cucurella, Hall

CM/CDM: Jorginho, Kante, Zakaria, Kovačić, RLC, Santos

CAM: Mount, Gallagher, Felix, Chukwuemeka

LW: Sterling, Mudryk, Pulisic

RW: Ziyech

ST: Havertz, Aubameyang, Datro Fofana, Broja

Squad je res gigantski v smislu kvanitete, čeprav nam tudi kvalitete ne manjka, ampak najboljši so žal poškodovani / suspendirani. V ekipi imamo trenutno kar 32 (!) igralcev, ta številka pa bi lahko še narastla.

Če odštejemo Brojo, ki bo out do avgusta 2023, in Pulisica, ki bo out do sredine aprila, nam trenutno ostane 30 igralcev. Slonina in Santos skoraj zagotovo odhajata na posojo do konca sezone, mislim pa, da je verjetno, da se jima pridruži še Datro Fofana. O drugih, trajnih odhodih v tej temi ne bi preveč razpravljal.

Z rdečo so označeni igralci, ki so trenutno out bodisi zaradi poškodbe bodisi ker so suspendirani.

Kdaj se vračajo, če ne bo kakšnih obnovitev poškodb?
James - najkasneje v prvem tednu februarja;
Fofana - najkasneje v prvem tednu februarja;
Felix - 11. 2. proti WHU;
Sterling - okrog 11. 2.;
Chilwell - okrog 11. 2.;
Zakaria - okrog 11. 2.;
Kante - okrog 20. 2.;
Pulisic - okrog 1. 4.;
Broja - okrog 1. 8.

Naša naslednja, res pomembna tekma bo 15. 2. proti Borussiji. Če nam bo sreča s poškodbami končno malo naklonjena, bomo v primerjavi z včerajšnjo tekmo proti CP močnejši za Mudryka, Felixa, Jamesa in Fofanaja, zelo verjetno pa tudi za Sterlinga, Chilwella in Zakario.

Moja prva postava proti BvB in v nadaljevanju sezone bi zato bila:

--------------- Havertz -------------
----- Mudryk ---- Felix ---- Sterling---
--------- Kovačić ---- Zakaria ---------
- Chilwell - Badiashile - Silva - James -
------------------ Kepa --------------

Seveda če oziroma ko bo Kante zdrav, rotacija s Kovačićem in Zakario. Če pride nov CM, recimo Caicedo, potem bi dal njega namesto Zakarie. Mounta bi rotiral s Felixom, Sterlinga bi dal po potrebi na LW in Ziyecha na RW. V obrambi pa tudi rotacija Hall - Chilwell, Koulibaly - Badiashile, Fofana - Silva ipd.

Postava zgoraj je kot noč in dan v primerjavi s tem, kar smo na igrišče pošiljali na zadnjih tekmah. Felix je izjemen kreator, Mudryk je zelo eksploziven igralec, oba dva pa sta dobra v preigravanju. Nekaj, kar nam je do sedaj oziroma od odhoda Hazarda zelo manjkalo. Prepričan sem, da se bo Sterling z njima odlično ujel, in skupaj s Havertzom, Chilwellom in Jamesom je tole napad, vreden vsega spoštovanja. Na sredini nam še vedno malo škripa, a bi že vrnitev Kanteja ali ena okrepitev lahko vse spremenila. Veliko razlogov za optimizem, jezi pa me, ker je top4 trenutno tako oddaljen (+ še dve tekmi v EPL bomo igrali brez Felixa, Sterlinga in Jamesa, še več tekem pa brez ostalih poškodovanih).

:cfc01:

EDIT:
Majhen popravek, Chelsea lahko za CL registrira zgolj 3 nove igralce. Če recimo dobimo novega CM-ja (ob predpogoju, da gre Fofana na posojo), se bo klub moral odločiti, katere tri izmed Mudryk, Felix, Badiashile in nov CM bo registriral. Tudi to pa ne bo šlo tako gladko, saj imamo le 1 prost spot. Torej bo treba "odregistrirati" 2 igralca, ki sta bila registrirana za skupinsko fazo. Glede na poškodbo Pulisica je on sigurno eden izmed kandidatov, kdo bi bil pa drugi, pa težko rečem (Broja se šteje za HG in ne vpliva), sam bi nekoga, na katerega drugo leto ne bomo računali, da ne bo kakšnih zamer.
Post Reply