Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

novice, natolcevanja, prestopi in pogovori o klubu
Post Reply

Ali ste zadovoljni s trenutnim igralskim kadrom?

Potrebovali bi več okrepitev.
10
45%
Okrepitve bi lahko bile bolj kakovostne.
2
9%
Deloma sem zadovoljen.
4
18%
Vključiti bi morali več mladincev.
3
14%
Sem (zelo) zadovoljen.
3
14%

Total votes: 22

holdicfc

Re: Ekipa, udarna enajsterica in taktične zamisli

Post by holdicfc »

A ve kdo kaj glede domnevne poškodbe Hazarda? Na fantasyju mi kaže da je dobil močan udarec. Sedaj pa ali to pred samo tekmo, ali med njo pa nevem. Je pa odigral celo tekmo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
rover

Post by rover »

Na treningu z Španijo se je najprej poškodoval Diego Costa, nato z Anglijo U-20 Ruben Loftus-Cheek in potem še Eden Hazard z Belgijo. Upam da bosta za naslednjo tekmo za Chelsea nared tako Costa in Hazard. RLC pa ima res smolo.

Poslano z mojega LG-D855 z uporabo Tapatalk
Image
holdicfc

Post by holdicfc »

Roberto Martinez povedal, da Hazard nima težav s poškodbo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
m4t1c

Post by m4t1c »

v bistvu na fantasyu kaže minimalno poškodbo (75% chance of playing next match) :)
Za Costo pa ne kaže poškodbe
Image
m4t1c

Post by m4t1c »

Se kr strinjam z vsem. Praktično najbolj tanki smo na wingback pozicijah, nato sledijo še cent./def. vezisti in nap. vezisti/wingerji (že zaradi poškodb). Jaz bi tudi dal prioritete pri iskanju v tem zaporedju.

this calls for another survey :D

v bistvu, zdaj ko je dejansko še manj kakor 1 mesec do konca prestopnega roka, bi se lahko ponovno z kakšno anketo preverilo razpoloženje na forumu glede prestopov :)
Image
jernej93

Post by jernej93 »

Znova so zelo glasne govorice, da smo najbolj resen kandidat za Virgila Van Dijka. Glede na trenutno stanje na trgu ocenjujem Oxlada kot edinega spodobnega igralca, ki je "dosegljiv" za pozicijo desnega wing backa. Če je Wenger preveč trmast in ga ne bo prodal, potem je Virgil Van Dijk odlična backup rešitev. Sicer je jasno kot beli dan, da VVD ne bi igral desnega bočnega, ampak bi tja verjetno pomaknili Azpija.

S tremi okrepitvami, ki trenutno delujejo najbolj realne (VVD ali Ox, Drinkwater in nov levi bočni), bi za moje pojme sestavili odlično ekipo, predvsem mlajšo in z večjo širino, kot v lanski sezoni.
Image
rover

Post by rover »

Van Diijk gre v liverpool je objavil sliko z njohovim dresom kot letos Salah.

Poslano z mojega SM-G930F z uporabo Tapatalk
Image
rover

Post by rover »

Nisem nalimal ker potem pravite da je pfotoshop.

Poslano z mojega SM-G930F z uporabo Tapatalk
Image
glosos
Has thanked: 236 times
Been thanked: 75 times

Post by glosos »

Prebiram za par dni nazaj forum, in vidim da je rover že v mid season formi
Image
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

-------- Tibo --------
---Azpi--Luiz--Cahill---
Moses---------------- XXX--
------Bakayoko---Kante-----
--YYY-----------------Hazard---
----------- Morata---------

Klop: ZZZ, Alonso, Rudiger, Christensen, Fabregas, Pedro, Willian, Michy, Musonda

Se pridruzujem mnenju vecine, da potrebujemo se 2-3 igralce - X, Y in Zja. Ce se za X in Y da razbrati kaksne kvalitete bi naj imela, naj povem, da bi Z naj bil centralni vezist. V mislih nimam nekega "luksuznega" igralca ala Veratti, ampak zanesljivega squad igralca, profesionalca, ki bo tocno vedel kaj je njegova naloga. Nekoga, ki bo v igro prisel tam v 60., 70. minuti, znal stopiti na zogo, ko bo to potrebno ali razbijati nasprotnikovo igro.
Skratka mocan, izkusen :roll: Za ta polozaj nas naj ne zanimajo fancy igralci, ampak nekdo, ki mu ne bo problem vecino casa sedeti na klopi, potem pa tistih 20min oddelati za kar je placan :) Nek MRLSH tip igralca.
Drinkwater se mi zdi dobra izbira, vendar bo (pre)drag.

Kar se moza YYY tice, bi bil v tem trenutku zadovoljen tudi z Mahrezom. Pedro in sploh Willian sta se danes brez Hazarda zopet izkazala za neuporabna... preigrati ne moreta nikogar, uporabnih zog ne data, strela iz desne nimata, ker sta desnicarja... potrebujemo nekoga ki bo penetriral, prebijal desno stran in s tem vlekel igralce na sebe, ter omogocal vec prostora sredini in levi strani.

No o mozu XXX je bilo pa ze dovolj povedanega. Nek zakljucek je, da nam na tej strani manjka predvsem hitrosti in defenzivnega IQja. Oboje skupaj je tezko dobiti, zato bom zadovoljen ze samo z enim. Torej ali nekoga, ki je res hiter ali pa nekoga, ki ima dober football (predvsem def.) iq, ki se bo znal postavljati, ki bo veckrat na pravem mestu in bo prestregel vec zog.

2 poziciji v top11 in en squad player, pa bo ta ekipa zgledala mnogo, mnogo bolje.
jernej93

Post by jernej93 »

bork wrote:-------- Tibo --------
---Azpi--Luiz--Cahill---
Moses---------------- XXX--
------Bakayoko---Kante-----
--YYY-----------------Hazard---
----------- Morata---------

Klop: ZZZ, Alonso, Rudiger, Christensen, Fabregas, Pedro, Willian, Michy, Musonda

Se pridruzujem mnenju vecine, da potrebujemo se 2-3 igralce - X, Y in Zja. Ce se za X in Y da razbrati kaksne kvalitete bi naj imela, naj povem, da bi Z naj bil centralni vezist. V mislih nimam nekega "luksuznega" igralca ala Veratti, ampak zanesljivega squad igralca, profesionalca, ki bo tocno vedel kaj je njegova naloga. Nekoga, ki bo v igro prisel tam v 60., 70. minuti, znal stopiti na zogo, ko bo to potrebno ali razbijati nasprotnikovo igro.
Skratka mocan, izkusen :roll: Za ta polozaj nas naj ne zanimajo fancy igralci, ampak nekdo, ki mu ne bo problem vecino casa sedeti na klopi, potem pa tistih 20min oddelati za kar je placan :) Nek MRLSH tip igralca.
Drinkwater se mi zdi dobra izbira, vendar bo (pre)drag.

Kar se moza YYY tice, bi bil v tem trenutku zadovoljen tudi z Mahrezom. Pedro in sploh Willian sta se danes brez Hazarda zopet izkazala za neuporabna... preigrati ne moreta nikogar, uporabnih zog ne data, strela iz desne nimata, ker sta desnicarja... potrebujemo nekoga ki bo penetriral, prebijal desno stran in s tem vlekel igralce na sebe, ter omogocal vec prostora sredini in levi strani.

No o mozu XXX je bilo pa ze dovolj povedanega. Nek zakljucek je, da nam na tej strani manjka predvsem hitrosti in defenzivnega IQja. Oboje skupaj je tezko dobiti, zato bom zadovoljen ze samo z enim. Torej ali nekoga, ki je res hiter ali pa nekoga, ki ima dober football (predvsem def.) iq, ki se bo znal postavljati, ki bo veckrat na pravem mestu in bo prestregel vec zog.

2 poziciji v top11 in en squad player, pa bo ta ekipa zgledala mnogo, mnogo bolje.
Se skoraj v celoti strinjam z napisanim, vendar bi mogoče raje igralca Y iskal na položaju desnega wingbacka :) Moses je nekako šel čez tisti "hype", ko noben od njega ni veliko pričakoval in je nanizal nekaj dobrih predstav, vendar mi vedno bolj deluje, kot povprečen igralec, ki bi bil odličen za menjavo na desnem boku, ne pa kot član prve enajsterice. Nekako imam isto mnenje za Alonsa, čeprav bi lažje "preživel" z njim v prvi postavi :D

Na položaju desnega wingerja pa imam zgolj en sam razlog zakaj nebi pripeljal novega igralca, in sicer ta razlog sliši na ime Charly Musonda. Mali je v parih minutah, ki jih je dobil v preseasonu in na današnji tekmi pokazal, da ima velik potencial, da se ne boji vzet žoge in igrat ter da ves pomp okrog njegovega talenta ni napihnjen. Če bi imeli malo več "jajc", bi ga bilo potrebno postavit pred Williana/Pedra ter ga igrata skupaj s Hazardom in Morato. Upam vsaj na zadostno rotacijo, saj bi na tekmah ala Burnley, ko praktično celo tekmo poskušamo prebiti nasprotnika, prišel še kako prav že od prve minute!

Oxlade-Chamberlain, Alex Sandro in Drinkwater (ali podoben tip vezista, kot je omenil že bork) bi zame pomenili, da smo ta prestopni rok opravili z odliko :)
Image
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

Jaz pa sem prepričan, da precej bolj rabimo LWBja kot RWBja, saj lahko na desni strani igrajo (je to njihov naravni polozaj) tudi Azpi, Rudiger in predvsem Pedro, medtem kot levicarja za levi bok nimamo :)

Glede Musonde pa tezko kaj recem, ker iskreno tistega polcasa na pripravljalnih nisem gledal, vceraj pa se mi ni zdel nic posebnega.

Na Sandra lahko kar pozabimo :)

Torej Ox (ki lahko igra RWB, LW in celo CM) in Drinkwater, pa se nekoga za LWB in imamo super prestopni rok.
sigismund
admin
Has thanked: 181 times
Been thanked: 351 times

Post by sigismund »

Dajmo malo oživet tale forum, sezona se nezadržno bliža :)
Skratka, obrisi ekipe in začetne postave se že rišejo, vseeno pa me zanima še vaše mnenje. Bom pa vesel, če kdo komentira tudi moje razmišljanje. :)

GOLMAN:
Kepa, obviously.

OBRAMBA:
Levo bi dal Emersonu prednost pred Alonsom, je pa fajn da imamo nekaj širine na tej poziciji.
Na CB igra Luiz, ob neznano dolgi odsotnosti Rudigerja pa verjetno pride v upoštev Christiansen. Koliko bo kaj igral Zouma je vprašanje, nisem ful podrobno spremljal še dosedanjih pripravljalnih tekem... Je kaj igral in kako?
Desno bo Azpi spet pregorel, Zappacosta lahko vskoči na pokalih in proti koncu že odločenih tekem v LP in PL.

NAPAD:
Sredino oziroma vezo namerno spuščam, ker imam tam največ pomislekov/kombinacij.
Levo se bosta najbrž menjala Pedro in Willian, desno krilo je verjetno rezervirano za Pulišiča.
Povsem v konici bi vsaj od začetka poizkusil z Abrahamom, ki ga menja v klasični 65'-70' Giroud, nevem pa koliko Lampard računa na Michyja ?

SREDINA:
Vkolikor je Kante zdrav je jasno zacementiran v prvi postavi. Všeč mi je bila Lampardova prva novinarska konferenca ko se je nasmejal in novinarju povedal, da on pa sigurno ve, kje bo Kanteja igral :D
Zdej pa ta zanimivi del. Na zadnji vezi poleg Kanteja očitno Lampard resno računa na Kovačiča. Zelo lepo je govoril v zadnjih dneh o njem, ga precej pohvalil in imam občutek da zna priti "zacementirano" v prvo postavo.
Sedaj pa, Jorgihota igrati za napadalcem?? Ali ravno obratno, Kovačiča za napadalcem in Jorginha poleg Kanteja. Potem je tu še vprašanje, kam pade Barkley? Mount je sicer še ena od izbir, ampak mislim da realnih šans razen kake pokalne tekme in mogoče kake minute v PL in CL ne bo dobil.
Sam bi naredil takole: Kovačiča zraven Kanteja, Jorginho/Barkley za napadalcem. Naš "kreativni" italijan z dvema goloma in brez asistence v prejšnji sezoni bi se morda celo izkazal. Podobno Barkley, ker je za CDM prepočasen za moje pojme, spredaj bi pa znal priti prav ker ima kar dober strel od daleč. Kaj mislite? Kombinacij na teh pozicijah je res ogromno, tako da me res res zanima kako bo Lampard to izpeljal.
Je pa res da Kante ni povsem fit, tako da od začetka najbrž lahko pričakujemo na CDM Kovo in Jorginha in Barkleya za napadalcem.
glosos
Has thanked: 236 times
Been thanked: 75 times

Post by glosos »

kakšno je stanje z RLC in CHO, glede okrevanja po poškodbah?
sigismund
admin
Has thanked: 181 times
Been thanked: 351 times

Post by sigismund »

RLC mislim da bo out do decembra, isto Rudiger, CHO pa še nekoliko dlje..
Post Reply