Poletni prestopni rok 2023

o morebitnih prestopih
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Re: Poletni prestopni rok 2023

Post by bork »

Garangutan club :)

Haha drgač pa ne vem no, na marketu ponižal Liverpool po dolgem in po čez.

Na koncu bomo za Lavio plačal manj, kot je Liverpool ponujal 😂
glosos
Has thanked: 236 times
Been thanked: 75 times

Post by glosos »

Duplication :)
Trivinho
Has thanked: 218 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Sej sm reku da mi ni usec to kadrovanje za prihodnost pac sm pesimist glede te politike, tud omenu sm te dolgorocne pogodbe enkrat da to ni lih nevem kako dobra ideja...
Naprimer mas igralca tipa Lukaku in mu das 8 letno pogodbo on ti pa drugo sezono izsuljuje prestop, potem ima velko placo noben si ga nemore privoscit ti mas pa breme njegove place plus placal si ga 100M naprimer.
Bojim se v tem primeru za Mudryka ce mu letos nebo ratal neki narest in pristane na klopi itk da bo nezadovoljen in hotu v drug klub...potem preplacani branilci Fofana, Cucurela, tud Enzo in Caicedo to je zame vse preplacano.
Ta politika me mot da se prevec denarja ulaga v prestope ki pa ni nujno da bojo uspesni.
Prevec mislim da je marketing kot pa kadrovanje igralcev ki jih potrebujemo.
Recimo posoja Kepe mi je nelogicna, ker je v ekipi ze par sezon in tudi na pripravah je bil verjetno bi se boril s Sancezom za 1 mesto in bi verjetno imel zeljo da se dokaze..potem pa pride Real in nasi takoj ga posodijo.
Mi bomo pa spet kupoval novega golmana ala Smichel ki je ze v letih in mu je vseeno a bo igral a ne vazn da bo dobro pogodbo dobil.
Potem Lukaku situacija ki se ne resuje ampak zgleda lahko dela tip kar mu pase brez sankcij. De laurentis bi ze zdavnaj ukrepal da mu tak igralec dela probleme.
Ratal smo premehek klub oz klub brez autoritete to smo pri romanu imeli.
Trenutno vidim klub kot neko bogato firmo kjer niso pravi ljudje v pisarnah ampak ljudje z denarjem in brez tistega nogometnega znanja.
Chelsea_fan
Has thanked: 45 times
Been thanked: 77 times

Post by Chelsea_fan »

Trivinho razumem da si pesimist.. mogla bi 1x na pivo ker me fascineras z izjavami :)

dolge pogodbe zato da lahko razdelimo na 8 let te prestope.. in kako bos kupu neke igralce ce ceno doloca trg. Rice 100m Caicedo bo ns 115 berem zdej Paqueta tudi blizu 100m.. take so cene jbg.

in ti ce hocs ustvart nek klub z imeni nemors skos pelat not neke no name igralce. Se strinjam vcasih bi bilo to bolj pametno.. primer Cucurela.

Moramo iti all in ker smo v slabsi poziciji kot vsi nasi konkurenti.. rastelan klub lansko sezono porazni in cudez je da to delamo kar delamo.

kar se tice lukakuja tudi vrjamem da delamo na odhodu.. Kar se tice pa Kepe pa sem ti ze pisal.. Ce je Poch ocenil da rabi novo 1ko je kepa visek sploh s placo 190k na tedn…

malo gledaj sirso sliko in bo bolj jasno

jaz sem nahypan in poklon do poda upravi
BLUE IS THE COLOUR!!!
sigismund
admin
Has thanked: 181 times
Been thanked: 351 times

Post by sigismund »

Meni se pa zdi da se klub dejansko drži ene smernice in trenutno se mi zdi da delajo dobro. Kupujejo mlade igralce ki imajo enormen potencial. Pri tem seveda sprejmejo risk da se ne izide in z vsemi igralci se seveda ne bo izšlo, ampak tako pač je.

S prihodom Enza, Caiceda in potencialno še Lavie smo (potencialno, na papirju, v teoriji, domnevno, vnesi poljuben izraz) stackani na sredini za leta in leta. Enzo je vrhunski igralec že zdaj, o talentu pa itak ni dvoma. Caicedo ima za seboj eno dobro sezono na vrhunskem nivoju, drži, ampak jo ima v PL, to kar smo vedno hoteli - kupovati znotraj lige. Tudi meni se zdi cena brutalna, ampak transfer bomo pravno formalno plačevali 115MIO/5 = 23 MIO/leto, kar je za potencial tipa Caicedo drobiž za moje pojme. Talenta je v klubu trenutno ogromno, re-sell value v teoriji tudi obstaja.

Prejšnja politika je bila ta da se je drago nakupilo že dodelane igralce in enostavno je to moralo špilat. Ko ni klapalo je letel trener, zanič igralce pa smo po pravilu prodali za precej manj ker so bili 1. stari in 2. izven forme. Te mlade ob neuspehu še vedno lahko prodamo naprej, ker bodo tudi čez recimo 5-6 let še kar nekaj oddaljeni od famozne starosti 30. let.

Lukaku je bil pač napaka ampak še pod Romanovo diktaturo. Cucurella je bil spet napaka, ampak še od začetka poslovanja novih lastnikov pa še njega jim ne zamerim glede na to da je bil Cucurella eno leto prej Brightonov igralec sezone. Nemogoče je reči, da se v tem dobrem letu niso naučili popolnoma nič, ker je vidno da so se. Tudi plačilna struktura je zastavljena izredno dolgoročno, recimo večkrat omenjeni Mudryk pomojem zasluži manj kot 100k tedensko, kar se pod Romanom ne bi nikdar zgodilo, 250k po tamalem bi dobil. :)

Še tole o dolgoročnem igranju skupaj. Tudi te fantje ki so sedaj tu so tukaj ker je plan zastavljen DOLGOROČNO bodo slej kot prej igrali "dolgo skupaj", ampak to pač ne bo v enem tednu. Čez čas se bo pokazalo koga se splača obdržat in koga ne, potem bomo pa krpali samo še posamezne pozicije in ne več prenavljali celih enajsteric. Enkrat moraš narediti rebuild, bolje celotnega v 2 letih kot pacati 10-15 let kot so to delal United, Arsenal...No, ravno slednji je bil danes že omenjen kako nam je ušel. Hja, kje so bili pa 2 leti nazaj? Dvakrat zapored na osmem mestu, v posmeh vsem, lani pa title contenders. Mi gremo po identični poti, če ne po boljši, ker je financiranje naših lastnikov precej agresivnejše od Arsenalovega.

Jst sm kar se tiče fuzbala rajši pesimist ker si umetno znižam pričakovanja in sem ob uspehih toliko bolj vesel, ampak jebemtiš da glede našega projekta sem pa vseeno optimističen. Tudi Poch se mi zdi v tem trenutku pravi za to nalogo, kar je nenazadnje pokazal že s Spursi in tudi še ne 1 dan nazaj, ko je z ekipo mladičev pariral THE Kloppovemu dolgo skupaj sestavljenemu Liveproolu na sploh PRVI uradni tekmi, ki jo je vodil. :)

Trivinho

Post by Trivinho »

No bomo potegnil crto na polovici sezone in na koncu sezone, seveda tudi js upam na uspehe sej zato sm pa navijac Chelsea in na tem forumu.
Ampak sem pesimist ker mi ta politika nepije vode.
Ne trdim da imam prav ampak to je moje mislenje js upam da imate vi prav in da se pokaze dobro.
Ne se prevec naslanjat na to tekmo z Liverpoolom sele prva tekma je, tudi z Potterjem smo zaceli dobro potem pa...pa Liverpool tudi ni neka ekipa kot je bila 2 -3 sezone nazaj.
glosos

Post by glosos »

Trivinho wrote: 14 Aug 2023, 19:26 No bomo potegnil crto na polovici sezone in na koncu sezone, seveda tudi js upam na uspehe sej zato sm pa navijac Chelsea in na tem forumu.
Ampak sem pesimist ker mi ta politika nepije vode.
Ne trdim da imam prav ampak to je moje mislenje js upam da imate vi prav in da se pokaze dobro.
Ne se prevec naslanjat na to tekmo z Liverpoolom sele prva tekma je, tudi z Potterjem smo zaceli dobro potem pa...pa Liverpool tudi ni neka ekipa kot je bila 2 -3 sezone nazaj.
V naši firmi imamo trenutno tranzicijo, nov CEO in vse kar pride zraven, reorganizacija, novi principi, novi načini dela itd ... in vsi se moramo prilagodit temu. Nekateri so sprememb veseli, drugi lm je bližje stari način dela. Vsi skupaj pa smo v novi realnosti, in od nas se pričakuje, da bomo v novih okvirih delovali v dobro firme.

Model, ti bi bil prvi ki bi odletel iz slike!
Pa ne zato ker je karkoli narobe s tabo ali s tvojimi mnenji pa tud to da challengaš in misliš s svojo glavo je vedno dobrodošlo.
Problem je, da se nisi zmožen postavit v novo realnost, in so tvoja mnenja čist neuporabna in nerelevantna. Bolj kot ti vsi pišemo, da je to dolgoročni projekt, bolj bi ti vlekel črto po polovici sezone. Fascinantno :)
demiensatlier
Has thanked: 144 times
Been thanked: 93 times

Post by demiensatlier »

V glavnem, Caicedo je uradno naš, končno je te sage konec ! 🍾
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

Caicedo je en tistih igralcev, ki so too good to fail. Ne glede na to, ce bi dali zanj 50 ali 150m, me ne skrbi, da bi flopnil, enako kot me ni za Enza, ko smo ga pripeljali.

Poleg tega je pa tocno taksen tip igralca, ki smo ga ze nekaj casa krvavo potrebovali.

Nora drama, za nas izjemen razplet. Double-pivot Caicedo & Enzo, a je to sploh legalno 😏
n1i9k9o6
Has thanked: 134 times
Been thanked: 164 times

Post by n1i9k9o6 »

Trivinho, že dolgo nisem komentiral tvojega mnenja, ma tokrat ne morem mimo.

Prvo kot prvo itak, vsak ma pravico do svojga mnenja in prav je, da se ga izrazi, to je point foruma. Običajno sicer ni glih zaželjeno, da se stalno piše eno in isto stvar kot je omenjanje Mitrovića vsake 3 dni, ampak you do you, noben ti ne brani.

Najprej morm izpostavit, da se mi še vedno zdi, da je tvoje mnenje do naših lastnikov bazirano na nacionalosti, ker pač ne maraš Američanov. Če se motim oprosti, ampak glede na to, kar si pisal zadnje leto in pol o njih enostavno ne vidim druge razlage.

Mi pa res par stvari ni jasno.
Motijo te dolgoročne pogodbe, istočasno trdiš, da rabi ekipa nekaj let, da se uigra.
Moti te to, da smo pripeljal ogromno igralcev, ne omenjaš pa, da smo v prvih 3 prestopnih rokih pod Abramovičem (kolikor smo jih do zdej imel pod Boehlyjem) pripeljal podobno število igralcev.
Uspehe Chelseaja je Roman gradil na igralcih, ki so igrali nekaj let skupaj? Poglej igralce, ki so nam v sezoni 04/05 prnesli prvi naslov v PL po ogromno letih, pa mi povej koliko let so prej skupaj igrali.
Pogosto hvališ Romana, kot da smo bli pod njim popolni in je vse štimalo. Mogoče lani pri menjavi lastništva nisi bil pozoren na podatek, da je bil klub dolžen Romanu 1.5 milijarde funtov? Sama sreča, da jih ni mogel izterjat. Takrat je seveda izpadlo kot, da je izbrisal dolg, ampak tistega denarja tko al tko ne bi v lajfu več videl, osebno močno dvomim, da bi se kar tako odrekel milijardi in pol, če bi lahko prišel do njih.
In njegovo vodenje po sistemu hire-fire pri trenerjih ti je bil všeč? Se ti zdi to kot neka izdelana strategija? To, da smo mel transfer ban, da zdej Boehly plačuje in UEFI in, da bo mogel kmalu plačati tudi angleški ligi kazen zarad napak pri prestopih iz 10 let nazaj te ne moti? Dobro, vstop v evropsko super ligo smo že malo pozabil, me pa zanima tvoja reakcija, če bi zdaj Boehly vstopil v ESL, kot takrat Roman.
Vrjetno sm še kako stvar od Romana pozabu, ampak point vrjetno dojameš. In ja pod njim smo osvajal ogromno lovorik, nihče si ni želel njegovega odhoda, ampak nova realnost je pač tu. Tvoje predstava o Romanu se mi zdi še vedno preveč idlična.

Tvoja trditev, da nam v pisarnah sedijo ljudje brez nogometnega znanja mi tud pove, da niti ne slediš dobro dogajanju v klubu. Nasvet, vzemi si 10 minut časa in poguglaj imena Paul Winstanley, Laurence Stewart, Neil Bath, Joe Shields, Kyle Macaulay za bonus čeprav ga ni več pa še Christopher Vivell. Res kr eni tipi brez znanja o fuzbalu, kaj to Boehly vlači v klub obup ej...

Ne trdim, da je to novo lastništvo popolno in, napake so se dogajale in se bodo, tega se najbrž tud oni zavedajo, zato smo pa letos prodali večino tega kar smo lani kupili vrjetno bi ob primernih poinudbah prodali tudi Cucurello in Sterlinga. Ampak trdit, da kupujemo kr neki in da ni nobene strategije je pa enostavno brez osnove. Pa potegovanje črt med polovico sezono ali na koncu sezono, ko govorimo o neki dolgoročni strategiji in projektu se mi tudi ne zdi najbolj smiselno.

Nočem zdej izpast, kot da ti hočem štulit svoje mnenje al pa trdit da mam jaz prav, ti pa ne, ni to moj namen. Želel sm samo izpostavit določene stvari. Kot je že glosos napisal, mogoče boš bolje razumel kaj se dogaja in kaj se je dogajalo prej.
Trivinho

Post by Trivinho »

n1i9k9o6
Evo se js ti bom dal odgovor.
Kot prvo nimam probleme z nobeno nacijo, ampak politiko napacno
Potem smo bili ze veliko krat diskriminirani od strani te iste politike pac trpel je klub.
Res je tudi Roman je delal napake in sem tudi takrat kritiziral romana.
Mene predvsem moti nespametno kupovanje igralcev ki so napol poskodovani in preplacani.
Za dolgoletne pogodbe sm ze razlozu potem FFP nas lahko tudi kaznuje ker smo porabili kr nekaj denarja ki pa uprasanje ce je vse po FFP ju.
In kot pravim sem Pesimist glede te politike trgovanja in upam da se motim da nam to prinese uspehe bomo videli cez leto dve kam smo prsli.
Tudi moti me da vsak igralec za katerega se zanima Chelsea ga preplacamo.
Men osebno Fofana, Cucurela, Mudryk, Enzo, itd niso vredni toliko.
blueboy11826
Has thanked: 189 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

Lepo napisano niko, se strinjam z večino tvojih besed. Seveda delajo napake novi lastniki in je prav, da jih tudi mi izpostavimo, če mislimo, da jih vidimo, zato mamo forum kot ste rekl. Nihče pa ne more rečt, da nimajo vizije in se ne trudijo. Ni samo kupovanje mladih talentov, gre tudi za igralce na že visokem nivoju (Caicedo, Nkunku, Enzo), mora pa vsak dokazat še pri nas, da je bil pripeljan z razlogom. Tuki bi pa rekel, da zaradi teh megalomanskih prestopov pričakujem tudi, da bomo kmalu konkurenčni za najvišja mesta, ne šele čez 3 leta, ker potem pa res nima smisla devati zdaj toliko denarja za igralce.
In trivinho vrjem, da nihče zanalaš ne kupuje injury prone igralcev, kar se pa cen tiče pa je nažalost to realnost, vsak je že vreden 20mil, če ma pa igralec še tisto nekaj več pa morš dodat še vsaj 50 zraven (recimo JWP je bil 30mil, pa je dober igralec, nas je pa Caicedo stal 100), nimaš kej.
KTBFFH
glosos

Post by glosos »

Trivinho wrote: 15 Aug 2023, 11:41 n1i9k9o6
Evo se js ti bom dal odgovor.
Kot prvo nimam probleme z nobeno nacijo, ampak politiko napacno
Potem smo bili ze veliko krat diskriminirani od strani te iste politike pac trpel je klub.
Res je tudi Roman je delal napake in sem tudi takrat kritiziral romana.
Mene predvsem moti nespametno kupovanje igralcev ki so napol poskodovani in preplacani.
Za dolgoletne pogodbe sm ze razlozu potem FFP nas lahko tudi kaznuje ker smo porabili kr nekaj denarja ki pa uprasanje ce je vse po FFP ju.
In kot pravim sem Pesimist glede te politike trgovanja in upam da se motim da nam to prinese uspehe bomo videli cez leto dve kam smo prsli.
Tudi moti me da vsak igralec za katerega se zanima Chelsea ga preplacamo.
Men osebno Fofana, Cucurela, Mudryk, Enzo, itd niso vredni toliko.
Kaj točno te skrbi glede FPP?
Že večkrat smo preigravqli te izračun, in z veseljem bomo še naprej debatirali o tem. Pravila so postavljena, številke imamo, lahko izračunamo.
Ampak na eni točki pač moraš sprejet neke argumente, ni vsaka tema stvar mnenja.
Trivinho

Post by Trivinho »

Tako smo tud pod Romanom mislili da gre vse glatko, potem pa 2 leti prepovedi in nevem kaj se...bomo vidl lej...pac men ni normalno da v 1 letu odkar je american lastnik da smo porabili 1 miljardo ze...
RedMiner
Has thanked: 111 times
Been thanked: 96 times

Post by RedMiner »

Ja samo ne zarad FPP. Takrat smo imeli drug problem.
Post Reply