Jose Mourinho

Teme o bivših igralcih, trenerjih itd.

Vaše mnenje?

Mourinho IN
20
80%
Mourinho OUT
5
20%
 
Total votes: 25

User avatar
rover
Posts: 2724
Joined: 09 Feb 2008, 15:29

Re: Jose Mourinho

Post by rover »

Dokumentarec o našem Jose Mourinhu

[youtube]-tL5YwAoXAk#t=74[/youtube]
Image
User avatar
bork
Posts: 1977
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 21 times

Re: Jose Mourinho

Post by bork »

http://www.goal.com/en/news/9/england/2 ... ICID=CP_96

Glede na vse nakupe, posoje, ki se odvijajo, bi še verjel, da se bo kaj takega izvedlo.
Sicer sem pa ravno premišljeval, da bi z nakupom Luke Shawa in enega mladega CB-ja imeli super ekipo za naslednjih 6-8let. Kak world class igralec pa bi bil le še dodana vrednost.
Ekipa pa v tem trenutku ni dovolj zrela in uigrana. Poglejte kako dolgo se je Wenger mučil s temi cicibani, da je trenutno vsaj za silo konkurenčen. Enako je lahko s Chelseajem, vendar nekateri igralci rabijo še kar nekaj tekem, da se razvijejo.
User avatar
rover
Posts: 2724
Joined: 09 Feb 2008, 15:29

Re: Jose Mourinho

Post by rover »

Včeraj je osvojil 100 tekmo v PL in potem še nagrado FWA Tribute Award

Image

[youtube]RnhSYvHJo7A#t=27[/youtube]

Danes je šel v Pariz na operacijo komolca, jutri pa začne z treningi za naslednjo tekmo.
Image
User avatar
loonymcgreat
Posts: 745
Joined: 21 Aug 2007, 19:56
Location: Primorc

Re: Jose Mourinho

Post by loonymcgreat »

'It's probably the greatest name in the world: Chelsea. You think about it. It conjures up the best part of the biggest city in the world. Chelsea...It's magical.'
User avatar
didier
Posts: 1038
Joined: 17 Jan 2009, 21:48

Re: Jose Mourinho

Post by didier »

7. Stoke City is so far Special: There are 29 teams that he has played in Premier League so far. Stoke City is the only team he hasn’t won so far in league. Only Newcastle United and Middlesbrough have won two league matches against him. Against 12 teams, he has 100% win percentage.
Evo, letošnji anual trip bo nekaj posebnega - prva zmaga Mouja nad Stokom :D
Blue is the colour!
User avatar
fissh88
Posts: 116
Joined: 01 May 2011, 21:04
Location: Radomlje

Re: Jose Mourinho

Post by fissh88 »

Carefree, wherever we may be,

We are the famous CFC,

And we don't care

Whoever you may be,

'Cos we are the famous CFC
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3563
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 36 times
Been thanked: 57 times

Re: Jose Mourinho

Post by sigismund »

Pellegrini začne provocirat, Mourinho ga zabije nazaj -> Mourinho izpade grd.
link

Wenger začne provocirat, Mourinho ga zabije nazaj -> Mourinho izpade grd.
link

Pa ti razloži to :D Komedija.
User avatar
rck2own
Posts: 360
Joined: 22 May 2010, 20:25

Re: Jose Mourinho

Post by rck2own »

Jutri :D

http://www.chelseafc.com/chelseatv-arti ... Other:CTVO

Če bo kdo kje na netu najdu cel del al pa za dolpoteg nej nalima sm :)
User avatar
rover
Posts: 2724
Joined: 09 Feb 2008, 15:29

Re: Jose Mourinho

Post by rover »

rck2own wrote:Jutri :D

http://www.chelseafc.com/chelseatv-arti ... Other:CTVO

Če bo kdo kje na netu najdu cel del al pa za dolpoteg nej nalima sm :)
A to misliš, tole je samo napovednik.

[youtube]yOJE0ArN_pU&feature[/youtube]
Image
User avatar
didier
Posts: 1038
Joined: 17 Jan 2009, 21:48

Re: Jose Mourinho

Post by didier »

To bo danes zvečer. Mogoče se bo našel kak posnetek, komaj čakam :D
Blue is the colour!
User avatar
damjan1120
Posts: 1168
Joined: 07 Apr 2011, 17:36
Location: Ljubljana

Re: Jose Mourinho

Post by damjan1120 »

User avatar
loonymcgreat
Posts: 745
Joined: 21 Aug 2007, 19:56
Location: Primorc

Re: Jose Mourinho

Post by loonymcgreat »

[youtube]s4QSvzJdMuc[/youtube]
:D
'It's probably the greatest name in the world: Chelsea. You think about it. It conjures up the best part of the biggest city in the world. Chelsea...It's magical.'
User avatar
Reichenburg
Posts: 762
Joined: 17 Dec 2007, 22:13

Re: Jose Mourinho

Post by Reichenburg »

Za vdor na igrišče proti Villi je dobil 8.000 funtov kazni.
No Surrender 388 KTBFFH!!!
Figo
Posts: 6
Joined: 20 Apr 2014, 22:06

Re: Jose Mourinho

Post by Figo »

Jaz pa mislim, da je povsem možno, da Mourinho po sezoni leti.

Znano je, da z Abramovičem nista v najboljših odnosih. Pred leti je kljub uspehu v prvenstvu Mou moral zapustiti klub, ker ni bilo uspeha v CL. Letošnja sezona se prav lahko konča brez lovorike, s tretjim mestom v ligi in izpadom v polfinalu CL. Za kar gre kriviti predvsem Mourinha.

Roman je sladokusec. V svojem času pri Chelseaju je nabral že praktično vse možne lovorike, nazadnje tudi tako želeno Ligo Prvakov. V klub pa je investiral bajne milijone. Vse to pa se na igri dejansko ne pozna. Realno gledano Chelsea igra najbolj negledljiv nogomet izmed top 8 ekip, izvzemši Tottenham, seveda. S toliko denarja, vloženega v ekipo, bi morali igrati galaktično in za oči privlačno. Realno stanje je daleč od tega. Spomnimo se, kako je City igral v prvi polovici prvenstva. Stroj za zabijanje zadetkov. Kako je celo sezono odigral Liverpool. Arsenal igra v splošnem ofenziven in moderen nogomet, Everton je letos popolnoma prerojen, Southamptonovi trije čarovniki spredaj so na zavidljivem nivoju že celo leto. United ga sicer lomi z nebrojem predložkov, a vsekakor so zmožni odigrati za oko privlačno. Chelsea pa se z ekipo zvezdnikov muči in zmaguje 1-0 z velikimi težavami. Chelsea se je res razživel proti Arsenalu in Tottenhamu – obe ekipi sta odigrali tekmo z igralcem manj zaradi izključitve. Koliko tekem bi lahko povzeli kot mučenje žoge in nato tisti en gol, ki je prinesel točke. Vse lepo in prav, a vseeno… S kakšno postavo in taktiko se Chelsea loteva večjih tekem? Dejansko ni možno, da bi na kakršnikoli tekmi (sploh pa na gostovanjih) proti boljšim ekipam gledali lep in ofenziven nogomet. Razen v primerih, kot sta zgornja. Ima pa Chelsea obrambo, to pa je vsekakor res.

Široki klopi navkljub ekipo pestijo številni kadrovski problemi. Iz letala je razvidno, da nihče v napadu ni dorasel ekipi. Torres, Ba, Eto'o. Nihče. Napadalci v koledarskem letu 2013 (kako dolgo?) niso zabili ligaškega gola v gosteh. Mourinho pa se je odločil, da bo enega izmed bolj vročih mladih napadalcev in potencialov sploh, ki je vrhunsko oddelal celotno sezono na posoji, posodil še za eno leto. Medsebojni nesporazumi gor ali dol, profesionalci bi to pač morali biti zmožni zgladiti v dobro kluba. Ni, da Lukaku ne bi sedel v sistem. Dejansko je točno to, kar Mourinhova ekipa in njegov sistem z enim napadalcem potrebuje – nekoga visokega, fizično močnega, dobrega v duelu in skoku. Lukaku bi dejansko lahko bil novi Drogba. Poleg vsega tega je fant presenetljivo sposoben na žogi, oglejte si recimo njegovo igro proti Arsenalu letos. Dokazan top quality EPL material, ki se je izmuznil. Igralec, ki ga je Chelsea kupil za 20 mio, ga za dve sezoni posodil, zdaj pa ga bo prodal za kakšen milijon več.

Potem pride zimski prestopni rok. Denar kot nikoli do zdaj ni problem. In kaj stori Mourinho boleče očitnim težavam v konici napada navkljub? Zapravi 40+ milijonov funtov. A ne za napadalca – pripelje dmf, cb in wingerja. Dodaten komentar ni potreben.

Lep odraz Mourinhovega samodrštva je Juan Mata. Mlad igralec, ki se je izkazal za odličen nakup. Dve sezoni zapored brez dileme najboljši igralec Chelseaja, oboževan s strani navijačev. Daleč od tega, da bi bil na ali ob igrišču problematičen, nasprotno – vzoren igralec. Mourinho se odloči, da enostavno ne sede v sistem in ga proda. Me prav zanima, koliko bi bil pripravljen plačati, da bi ga imel na terenu proti Southamptonu.

Vsemu naštetemu navkljub pa je največji problem človekov odnos. Očitno nima vsega pospravljenega na podstrešju. Eno je razbremenitev ekipe in odvračanje pritiska od igralcev ter prevzemanje bremena nase. Drugo pa je to, kar dela Mourinho. Ne zatiskajmo si oči. Tudi sam sem si dolgo verjel. Mejnik pa je bil el clasico, ko je po tekmi v vsesplošnem izgredu stopil do Tita Villanove ter mu potisnil prst v oko. Bi človek, ki ima vse pod kontrolo in s svojimi miselnimi igricami ter provokacijami deluje dva koraka vnaprej, dejansko storil kaj takega? Mislite si, kar si hočete.

Označiti Wengerja kot »specialist for faliure«? Vsem v nogometnem svetu pač ni dano operirati s praktično neomejenimi sredstvi, kar velja za Mourinha skoraj vedno, ko zamenja klub. Wenger je zagotovo med kopico najboljših managerjev na svetu, ko pride do upravljanja kluba in ekipe z minimalnim denarjem. Človek je moral zvezdnike ustvarjati, jih pač ni mogel kupiti v zenitu kariere. Mourinho v takem položaju verjetno ne bi zdržal niti dve leti in obtožbe se zdijo nepotrebne in primitivne brez primere. Če gre Wengerju kaj očitati, je to kvečjemu taktična zakrnelost in nefleksibilnost, česar pa Mourinho sploh ni omenjal.

Naslednja stvar je nogomet iz 18. stoletja in Black&Decker, ki bi bil potreben za prebijanje bunkerja West Hama. Pa recimo, da bi kaj takega vzel iz ust Pellegrinija. Ali pa od Rodgersa, ki večino tekem začenja z dvema napadalcema, wingerjem, ofenzivnim vezistom in dvema centralcema, od tega enim, potegnjenim nazaj. Ko pa to pride iz Mourinhovih ust, se zdi patetično in na moč hinavsko. Očitno je nekoliko pozabil, na kakšen način je osvajal lovorike. Kako so izgledale tekme Lige Prvakov z Interjem. Kako je začenjal el clasice. Kako je Chelsea začenjal težje tekme v gosteh letos. Defenzivna postavitev je, kakorkoli že, povsem legitimna taktika, a ko Mourinho to zanika, diskreditira samega sebe. In tega se verjetno celo zaveda.

Eno je pokritizirati sodnike in sporne odločitve. Wenger je bil že kaznovan. Rodgers je bil oglobljen, ko je kot slabo označil sojenje proti Cityu (čeprav je bil Sterling vsaj meter in pol za linijo obrambe v akciji, ko je kasneje zadel, a je bil gol razveljavljen zaradi domnevnega ofsajda). Drugo pa je to, kar na tiskovnih konferencah dela Mourinho. Dejstvo, da hitro pozabi na sumljive odločitve v nasprotni smeri, kot je recimo fantomska enajstmetrovka proti WBA v 96. minuti, pustimo seveda ob strani. Zanimivo je, da so najbolj burne reakcije ravno po tekmah, kjer je Chelseaju spodrsnilo. In Mourinho – za to, da takšno ekipo, kot je Chelsea, premagajo Aston Villa, Crystal Palace in Sunderland, ne more biti kriva sumljiva odločitev. Za to ne more biti kriva sodniška organizacija, domnevna pomoč Cityu, Liverpoolu ali komurkoli že. Za to ni kriv 18th century football, niti zarota celotne nogometne zveze proti enemu človeku. Mogoče je čas za malo samorefleksije.

Upam, da Mourinho napravi uslugo (vsaj angleškemu) nogometu in se po sezoni poslovi iz Otoka (verjetno mi ni potrebno iskati intervjujev, kjer omenja, da bo v primeru manjka lovorik odšel sam in ga ne bo potrebno odpustiti). A konec koncev – »I belong to Chelsea and Chelsea belong to me«. Če Mourinho kam sede, sede v Chelsea. Dejansko sta Mourinho in Chelsea ustvarjena drug za drugega.
Post Reply