Res sem izredno zadovoljen z današnjo predstavo in rezultatom. Nikakor ni šlo za lahko tekmo, Everton je zelo čvrsta in neugodna ekipa, ki pa smo jo danes popolnoma nevtralizirali, imeli so zgolj en strel v okvir, pa še ta ni bil posebno nevaren. Okej je pa res, če bi Calvert-Lewin danes igral, bi bili najbrž bolj nevarni

)
Nekaj opazk:
-Všeč mi je, da Tuchel delno spreminja taktičen načrt, če vidi, da vse ne štima 100%. Pogosto sem opazil, da je Everton nekako uspel omejiti Jorginha in Kovačića, saj sta bila Gomes in Allan prilepljena nanju. Namesto, da bi se Havertz spustil nižje po žogo in bi tako imeli igrlaca manj v napadu, se je James iz wingback pozicije premaknil bolj centralno (rahlo me je spomnilo na vlogo inverted full backa kar prakticira Guardiola) in smo tako lažje prebili sredinski blok Evertona, saj smo imeli višek na sredini. Najbrž bo kakšna taktična analiza Sky Sportsa in podobnih to lepše razložila, ma upam, da se razume, kaj želim povedat
-Havertz danes pokazal kaj zna, še vedno na momente rahlo štorast, najbrž se pozna pomanjkanje samozavesti, je pa pokazal ogromen napredek.
-Christensenu lahko počasi oprostimo vse napake za nazaj, nevem kako je Tuchel uspel iz njega izvleči take predstave v tako kratkem času.
-Jorginho je močno popravil svoj defenzivni del igre.
-Werner zgleda res ne more in ne more zadeti, prav mučno ga je gledat, samo upamo lahko, da nas te zgrešene prilike ne bodo ogromno stale na koncu sezone.
-Ne glede na odlično predstavo in rezultat vseeno pogrešam občutek, da nasprotnika razbijemo, za kar smo imeli danes kar nekaj priložnosti, ampak okej tudi to bo počasi prišlo
Se strinjam z borkom, kar neverjeten je pogled na klop, čez kvaliteto in širino kadra se res nemoremo pritoževati.
Uglavnem, samo tako naprej, naj traja ta momentum!