Preseason 2024/25

spremljenje evropskih pokalov in prijateljskih tekem
sigismund
admin
Has thanked: 183 times
Been thanked: 355 times

Re: Preseason 2024/25

Post by sigismund »

Hvala. :)
Also, Enzo kapetan.
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

Igramo precej dobro, prihajamo do priložnosti, manjka nam pa en res vrhunski CB. Fofana je bil skoraj 2 sezoni out in to je terjalo svoj davek. Poleg Chalobaha moramo prodati še vsaj enega branilca in ga zamenjati z nekim WC branilcem. Katastrofa bi bila, da se zopet ne uvrstimo v CL, ker nismo zamenjali Silve izpred dveh ali treh sezon.
glosos
Has thanked: 236 times
Been thanked: 75 times

Post by glosos »

Fact
n1i9k9o6
Has thanked: 134 times
Been thanked: 167 times

Post by n1i9k9o6 »

Tole je blo kar okej, še Mudryk je danes zgledal dobro, čeprav s par glupimi momenti. Ko še Palmer in Jackson prideta na prave obrate in se Neto uigra z ekipo mislm, da bomo mel enega boljših napadov v ligi.
Ja za CB-ja razumem tvoj point bork. Dvomim pa, da bomo glede na vse vložene denarje v CB-je kupovali še enega, sploh če želimo nekega WC igralca, tako pozno v prestopnem roku.
Sem pa še vedno mnenja, da lahko vsi CB-ji skoz treninge in uigranost precej napredujejo, danes na primer nismo videli nekih glupih napak z žogo.

Všeč mi je bilo tudi, da smo med samo tekmo igrali par različnih formacij in igralcem menjali vloge, Maresca kaže določeno mero fleksibilnosti, ki je za trenerje njegovega tipa v teoriji manj značilna, ampak glede na raznovrstnost profilov, ki jih imamo v ekipi menim, da je to skoraj nujno in pozitivno s strani trenerja, da ne vztraja samo pri enem načinu igranja. Koliko tega se bo preneslo v sezono je sicer drugo vprašanje, bomo videli.
Last edited by n1i9k9o6 on 12 Aug 2024, 08:06, edited 1 time in total.
sigismund
admin

Post by sigismund »

n1i9k9o6 wrote: 11 Aug 2024, 18:11Tole je blo kar okej, še Mudryk je danes zgledal dobro, čeprav s par glupimi momenti.
Kaj pa ti je bilo pri Mudrykovi igri všeč?
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Ustvaru je ene 2 al 3 lepe priložnosti
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

n1i9k9o6 wrote: 11 Aug 2024, 18:11 Ja za CB-ja razumem tvoj point bork. Dvomim pa, da bomo glede na vse vložene denarje v CB-je kupovali še enega, sploh če želimo nekega WC igralca, tako pozno v prestopnem roku.
Sem pa še vedno mnenja, da lahko vsi CB-ji skoz treninge in uigranost precej napredujejo, danes na primer nismo videli nekih glupih napak z žogo.
Ja, ja, vem, zato pa sem napisal, da če bi uspeli prodati enega od naših povprečnih CB-jev. V mislih sem imel predvsem enega izmed Badiashille / Disasi, ki do sedaj oba dva skupaj nista pokazala 15 dobrih predstav. Colwilla bi pustil, Fofana je na visoki plači, zato ga bo težko prodati + še nisem čisto obupal nad njim (razen, če/ko se zopet poškoduje), Tosina smo ravno pripeljali.
Glupih napak z žogo res ni blo, ampak spremljanje igre in branje nasprotnika, to pa vsem šepa.

Hummels je recimo FA, ampak brez da najprej nekdo gre, ga nisma smisla vozit.
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Jp, se strinjam z vsem, Fofana je po naravi "agresiven" štoper in je pri golu kar zaplaval, Colwill tudi ni vedel kako odreagirat in smo dobil poceni gol.

Hummels je zanimiva opcija, mam pa nekako občutek, da bomo probal to sezono pregurat s tem kar imamo in naslednje leto iskal novega CB-ja.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Preseason je končan, po videnem bi ga ocenil kot solidnega, minus edino obupno zastavljen urnik, potovanja in število tekem v kratkem času v ZDA. Tudi samo ena sama zmaga proti Mehičanom ni ravno vzpodbudna, ma dobro.

Izgradnja napada me niti ne skrbi. Ne pravim da izgledamo ful suvereni, pač dajejo občutek da ne manjka veliko da se jim malo poklopi oziroma da se poklikajo. Palmer sploh še ni dobro zalaufal, Neto bo upam lep dodatek (če ostane zdrav), Nkunku je zgledal dobro.

Obramba je druga pesem, težko bi rekel da sem videl nek velik napredek v predsezoni, če že pa je ta prepočasen. Nekako se mi zdi da bo obramba nekaj časa naša rak rana, kar bo napad z rokami zgradil bo obramba z ritjo hitro podrla.

Smo pripravljeni na začetek sezone? Srednje, za City sigurno še ne ampak tekme vseeno ne bi kar odpisal. Sredi sezone bi reku da nimamo šans, tukaj pa govorimo o 1. krogu in dogajalo se je že marsikaj nepričakovanega (vseeno dajem temu 10% šans). Potem sledi nekoliko "lažji" razpored tekem kjer bi se moglo poklopit, drugače se bo težko (če sploh). Tamle proti WHU away pogledujem, 21. september, če takrat ne bo kolkor tolko suverene obrambe in napada znamo konkretno trpeti v nadaljevanju tekem ker pride težak razpored (Liverpool, Newcastle, Man U, Arsenal).
Post Reply