Re: Govorice
- michooo
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 69 times
Zaenkrat imamo na sredini Matića, Ramiresa, Obija, Fabregasa, Van Ginkla. Sam še vedno upam na prihod enega res kvalitetnega vezista in prodajo Mikla. Če je kakršna koli možnost sem za nakup Pogbaja, drugače pa Khedire.
To da je Tiago podaljšal z Atleticom je kar veliko presenečenje. Nekako sem pričakoval, da pride za eno sezono k nam, drugo leto ali pozimi pa bi šli po enega novega centralnega vezista.
Zaenkrat smo na položaju kjer smo precej šibki izgubili Lamparda in Luiza, "pridobili" pa Van Ginkla, na katerega bo Mourinho očitno resno računal (sam sem pričakoval posojo, ki ne bi bila slaba opcija po dolgotrajni poškodbi).
Očitno se resno računa tudi na Romeua, o katerem imam sicer svoje mnenje
Glede Fabregasa pa zaenkrat nisem prepričan ali ga bo Mourinho "upal" postavit bolj nazaj ali pa ga bo igral na 10ki. Glede na trenutne nakupe bi človek rekel, da bo imel jajca in ga bo igral zraven Matića.
Baker bo v prihodnji sezoni verjetno postal član prve ekipe, kot menjava za Oscarja, Piazon pa odhaja na posojo - omenja se Frankfurt.
Zanimivo bo videti kje bodo v prihodnji sezoni igrali Boga, Bamford, Chalobah in Ake
Zaenkrat smo na položaju kjer smo precej šibki izgubili Lamparda in Luiza, "pridobili" pa Van Ginkla, na katerega bo Mourinho očitno resno računal (sam sem pričakoval posojo, ki ne bi bila slaba opcija po dolgotrajni poškodbi).
Očitno se resno računa tudi na Romeua, o katerem imam sicer svoje mnenje
Glede Fabregasa pa zaenkrat nisem prepričan ali ga bo Mourinho "upal" postavit bolj nazaj ali pa ga bo igral na 10ki. Glede na trenutne nakupe bi človek rekel, da bo imel jajca in ga bo igral zraven Matića.
Baker bo v prihodnji sezoni verjetno postal član prve ekipe, kot menjava za Oscarja, Piazon pa odhaja na posojo - omenja se Frankfurt.
Zanimivo bo videti kje bodo v prihodnji sezoni igrali Boga, Bamford, Chalobah in Ake
Tiago je včeraj podaljšal pogodbo z Atleticom, Chelsea je želel trojico iz Atletica Costo, Loisa in Tiaga, a se je pri Tiagu zalomilo, ker ni dobil vseh papiprjev. Tako Tiagu ni preostalo drugega kot, da podaljša z Atleticom. Ker Tiago ni prišel v Chelsea je Romeu podaljšal novo pogodbo in vprašanje je kako bo sedaj z prodajo Mikela oz Ramiresa. No če dobimo Pogbo ali Khediro, potem ne bo skrbi.
Že lani ga je Monaco preplačal...realno ceno je res težko ocenit. Ponavadi je neka stvar vredna toliko, kot je nekdo zanjo največ pripravljen plačati. Res žalostno če je tale 23letnik vreden 80M.
Želim si, da se v LP srečamo z Realom...da vidimo koliko so res galaktični
Mislijo igrati na zadnjem veznem Kroos - Modrić, v obrambi pa Marcelo - Pepe - Ramos - Carvajal...nič kaj galaktična "obramba", tole bo avtocesta do njihovega gola, če ne bo Xabija/Khedire.
Želim si, da se v LP srečamo z Realom...da vidimo koliko so res galaktični
Mislijo igrati na zadnjem veznem Kroos - Modrić, v obrambi pa Marcelo - Pepe - Ramos - Carvajal...nič kaj galaktična "obramba", tole bo avtocesta do njihovega gola, če ne bo Xabija/Khedire.
Pa še to zato, ker je lani bil takšen transfer. Če mene vprašate, je to pranje denarja. Zakaj bi imel klub plus in bi moral državi plačati davek, če je lahko na pozitivni nuli. Zato Real tudi opravlja takšne prestope...
Blue is the colour!
Točno to.didier wrote:Pa še to zato, ker je lani bil takšen transfer. Če mene vprašate, je to pranje denarja. Zakaj bi imel klub plus in bi moral državi plačati davek, če je lahko na pozitivni nuli. Zato Real tudi opravlja takšne prestope...
Večina teh minusov oz. dolgov je umetno ustavrjenih. Večina največjih klubov bi v roku dveh do treh let spravila svoje finance v kar lepe pluse, če bi se jim splačalo ...
Pa ni samo to tukaj so še ogromni bančni krediti Realu in Barceloni. V zameno pa banke dobijo poceni zemljo, ki jo Real in Barcelona "prodata 20x dražje". Španske banke pa tonejo, tako kot naše ko so tajkunom dajali ugodne kredite. Oboje je z drugo besedo kraja.
Re: Re: Govorice
Meni se zdi to malce mimo... Se pravi jaz imam svoje podjetje(npr. slaščičar). Posel mi cveti, vendar namesto, da bi plačal davek na dobiček, raje kupim od enega xy kmeta dodatnih 100kg jajc, za katera vem, da jih ne bom mogel uporabiti in se mi bodo pokvarila.
Meni je vseeno, komu bi dal denar- državi ali pa nekomu drugemu, jaz tega denarja nimam več.
To "razmetavanje" z denarjem pri Realu je po mojem mnenju zgolj marketing. Ker bodo plačali 90mio, bodo vsi svetovni mediji pisali o njih in bodo ohranili status kluba, ki kupuje le mega zvezdnike.. tako bodo več denarja dobili od sponzorjev, navijačev,... Zraven bodo pa seveda še umetno napihnili cene ostalim igralcem, tako da bodo oslabili kupno moč ostalih klubov.
Meni je vseeno, komu bi dal denar- državi ali pa nekomu drugemu, jaz tega denarja nimam več.
To "razmetavanje" z denarjem pri Realu je po mojem mnenju zgolj marketing. Ker bodo plačali 90mio, bodo vsi svetovni mediji pisali o njih in bodo ohranili status kluba, ki kupuje le mega zvezdnike.. tako bodo več denarja dobili od sponzorjev, navijačev,... Zraven bodo pa seveda še umetno napihnili cene ostalim igralcem, tako da bodo oslabili kupno moč ostalih klubov.
All rights reserved.
No ja... Ni vse tako lepo kot se zdi na prvi pogled. Real s plusom večinoma pokriva kredite, s krediti pa kupuje igralce. Nazadnje ko sem gledal so imeli še okoli 100m dolga, imajo pa drugače kar 500m prihodkov na letni ravni.
Re: Re: Govorice
Glej, ta kmet ti zna biti zelo hvaležen, recimo če ti kdaj ne gre po načrtih. Ti da drugič jajca ceneje ali na obroke, lahko imaš predkupno pravico ipd. Odvečna jajca pa lahko ti sedaj razdeliš okoli (svojim sorodnikom, prijateljem) in si največji carGrugar wrote:Meni se zdi to malce mimo... Se pravi jaz imam svoje podjetje(npr. slaščičar). Posel mi cveti, vendar namesto, da bi plačal davek na dobiček, raje kupim od enega xy kmeta dodatnih 100kg jajc, za katera vem, da jih ne bom mogel uporabiti in se mi bodo pokvarila.
Isto z Realom. Ima vzpostavljene odlične odnose z Monacom, novim super bogatim klubom. Mogoče bo v naslednjih sezonah izpeljan obraten deal (Benzema, Varane, ipd.), za "undislosed fee" ali pa pač za toliko, da bi Real bil na pozitivni nuli in si privoščil spet kak drag nakup. Saj menda večno ne bodo dobivali take pare od tv-pravic
Blue is the colour!