CHELSEA MATCHDAY chat 2025/2026

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
blueboy11826
Has thanked: 189 times
Been thanked: 147 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2025/2026

Post by blueboy11826 »

Res upam, da nadaljujemo z dobrim nizom in predstavami (zmaga danes). Leeds doma je sigurno težka ekipa za premagat, po drugi strani pa smo mi ena najboljših ekip v gosteh.

Je pa liga zaenkrat res neverjetno izenačena. Smo 3ji, 6 točk za prvim mestom in hkrati le 5 pred 14tim.
KTBFFH
demiensatlier
Has thanked: 144 times
Been thanked: 93 times

Post by demiensatlier »

Res je, težka tekma a potrebno bo zbirat točke ravno na teh če želimo biti visoko. Pozitivno je da se vrača Palmer, pričakujem tudi precej rotacij, verjetno bo začel tudi Santos. Bo zanimivo videt kako se bo ekipa odzvala po 2 težkih tekmah.
ndm
Has thanked: 23 times
Been thanked: 66 times

Post by ndm »

Danes pa ni kriv nizek blok ali karkoli drugega za tole blamažo. Ampak zgolj in samo pristop, agresivnost.

Šli smo v tekmo ko pi***
patricio10
Nostradamus
Been thanked: 4 times

Post by patricio10 »

Res je. Komot lahko rečemo da je bil tole naš najslabši prvi polčas v tej sezoni, žal.. Tako da zaslužen zaostajamo za 2 gola, nič od nič iz naše strani (zaenkrat)..
MODRA JE BARVA, NOGOMET JE IGRA, MI SMO VSI SKUPAJ IN ZMAGA NAM JE CILJ!!! :P

Image
RedMiner
Has thanked: 111 times
Been thanked: 96 times

Post by RedMiner »

Kdo je kriv za tole?
Imamo še 1 polčas pa da vidimo.
RedMiner
Has thanked: 111 times
Been thanked: 96 times

Post by RedMiner »

Na kratko: lahko premagamo Barco, igramo prot Arsenalu z 10 igralci, ampak dokler ne premagamo enega Leedsa, smo maksimalno ekipa, ki se bori za 4. mesto v ligi.
Zaradi takšnih tekem Maresca pri meni ne uživa zaupanja. Preveč jih je.
Trivinho
Has thanked: 218 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Lani se je liverpul sprehodu do lovorike, pa je mel dost slabso ekipo in klop za rotiranje, zakaj lahko igra cucurela usako tekmo brez pocitka in zakaj use rotira samo cucurele ne...pa ne recm da mora rotirati njega itk je najjaci ampak dej vsaj 5 tekm odigrej isto postavo da se uigrajo pa pol eno tekmo spremen ne pa usako tekmo rotirat...
Tko da je ta poraz cisto na Maresci in kot je povedu redminer, da Maresca nima zaupanja dokler bo delal take napake, tako ne delajo vrhunski trenerji...
Pa 2 tekmi nazaj smo ubili Barco in Arsenal v igri in prov vedu sm da bo prsu nek drugo razredni klub in bomo dal pike, Sunderland, United ki ga vsak premaga samo mi ne, zdaj se Leeds, pa komu mi dajemo pike????
Res me nemore naudusiti Mareska dokler nebo vsaj 10 tekm odigral 9 zmag in en remi potem bom mogoce verjel da je ipak napredek do takrt pa je se vedno luzer...
glosos
Has thanked: 236 times
Been thanked: 75 times

Post by glosos »

To včeraj je vredno vsake kritike, in je res nepotrebno za ekipo, ki je pokazala da ima kar je treba, da je na top nivoju. Del top nivoja je tudi priprava na nasprotnika ki ne prinaša motivacije sam po sebi, ampak jo je treba najt drugače.
To je zaenkrat Enzova šibka stran. Verjamem da bo znal delat na tem, in izboljšati zadevo, kot je ze dokazal da zna. Do takrat pa to še ni to.
sigismund
admin
Has thanked: 181 times
Been thanked: 351 times

Post by sigismund »

Pred tekmo sem že nekako na glas trobil da je treba graditi naprej in ne smemo izgubljat pik, ker sem pričakoval da jih bomo in to ravno proti slabšim ekipam...niso "razočarali", same old same old.

Zaenkrak kaže da smo dobra ekipa v ligi s prvo postavo na pravi dan, da smo vrhunska ekipa za pokalna tekmovanja, liga nam je pa ravno zaradi takih tekem še kar precej oddaljena in smo pač in the mix, ne pa pri vrhu.

In od tukaj, tko kot pri večini vas, tudi meni še vedno pricurljajo na plan trenutki jeze na Maresco. Ker vedno znovo in znova dokaže da znamo, da lahko, da smo spodobni, potem pa tele klofute, vsakič znova. In tukaj pridi folk pizdit na projekt, ker se to nam ne zgodi, to se nam dogaja. Menjave pa očitno tut niso dost dobre, ker redko s premešano postavo karkoli izvlečemo.

Oh well, onto the next. Čestitke Jaki za gol. :)
michooo
Has thanked: 4 times
Been thanked: 69 times

Post by michooo »

Najprej povem, da tekme nisem gledal, tako da ne morem komentirati poteka ali igre. Že ob pogledu na postavo sem se nasmejal - kaj dela Chalobah na desnem boku, če imaš 3 (!) desne bočne na klopi. Razumem, da šparamo Jamesa, ampak še vseeno sta tam Gusto in Acheampong. Sploh slednji, običajno igra dobro, Maresca ga hvali teden za tednom, igra pa nikoli. Verjetno bo naslednji, ki bo naredil čisti plus v klubski blagajni.
Preostala postava ni bila slaba za ekipo kot je Leeds. Sami smo si krivi, da smo investirali 200 M€ za Gittensa, Garnacha, Joaa Pedra in Delapa, pa nobeden izmed teh ni igralec, ki bi lahko karkoli spremenil na igrišču in naredil tisto potezo več. Sploh Joao Pedro je po tistem eksplozivnem štartu popolnoma padel. Možno, da se kaj spremeni sedaj, ko je nazaj Palmer.

Takšne tekem so pokazatelj realnega stanja. Znamo biti zares odlični in vredni vseh pohval (Arsenal, Barcelona, Liverpool, PSG), večinoma smo pa bledi proti ekipam, kjer bi morali nabirati točke. Ampak ja - to je ta model! Skačemo od veselja in hvalimo vse po spisku, ko igramo dobro ter grajamo po takih tekmah.

Vesel sem, da je za Leeds zadel Jaka Bijol.
Trivinho
Has thanked: 218 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Najbol bizarno bo pa na koncu sezone ko bomo naprimer 4 pike oddaljeni od naslova. Zarad takih malih tekm...
blueboy11826
Has thanked: 189 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

Trivinho wrote: 04 Dec 2025, 08:22 Najbol bizarno bo pa na koncu sezone ko bomo naprimer 4 pike oddaljeni od naslova. Zarad takih malih tekm...
Torej verjameš v to ekipo in trenerja, če bomo tako blizu naslova? :lol:

No kot ste napisal vsakič, ko malo dobimo krila, hitro spet pademo.

Rotacije so potrebne, sploh zdaj, ko je urnik najbolj gost. Caiceda ni, prav je, da počijeta tudi Fofana in James, ki žal to potrebujeta. Torej 3 spremembe že v osnovi.

Napake Maresce pa js vidm v igranju Badiashilea in Gittensa. Prvi sploh nevem kaj še dela tuki, kot je nekdo napisal ali Gusto ali Acheampong na RB in Chalobah na CB (kar se je zgodilo ob polčasu, ko smo že zaostajal 2 0), Gittens pa sicer asistenca, ampak na splošno pa spet zelo bogo. Garnacho je realno pokazal več od njega do zdej in bi mogel včeraj začet.

Tudi, če bi začel kdo drug pa nevem, če bi blo kej bolš, ker je bila igra obupna.
Sanchez (ki je v zadnjem času dober) ene 5 slabih podaj.
Tosin in Badiashile preprosto preslaba, oba prodat in nekoga nabaut.
V napadu tudi brezidejno, Pedro Neto ima že zdaj najbolj plodno sezono v karieri in je naš prvi strelec, to pa veliko pove o ostalih.
Zadnji, ki bi ga pa omenil, je pa Enzo. En kup mahanja in govorjenja, v igri pa bore malo. Tekma brez Caiceda in spet je zgledal slabo. Igralec za 120mil bi glih na taki tekmi mogu prevzet vajeti in zdominirat sredino. Definitivno je boljši kot je bil, vseen pa za mene daleč od svoje cene.

Približuje se prestopni rok in nekaj sem bral, da ne bomo aktivni. Kaj vi pravte? Meni je sicer ok, če ne bomo preveč, vseeno bi pa blo fajn vidit novega štoperja in prodajo prej omenjenih 2eh.

E: glosos - nasprotnik, ki ne prinaša motivacije sam po sebi Leeds nebi smel bit. Ampak mi smo nek skoraj drug klub in igralci in štab niso začutil tega. Še v času Lamparda in Terryja (ko je blo tudi v klubu še precej drugih ljudi) bi se za Leeds napalili, pa tudi če bi bli oni druga liga. Ste vidl domače navijače?
KTBFFH
sigismund
admin

Post by sigismund »

Leeds je must win, ampak ta Chelsea core smo zradirali z dnevom ko so američani prevzel klub. Pod Romanom so še ble te emocije, zdej tudi proti kom drugem kar bledijo.

Bi pa še dodal da ni spet čisto vse na Maresci, igralci ko jih mamo ne deliverajo, Gittens recimo je podpovprečen, Enzo je izrazito toplo-hladen, eni in isti delajo napake ko pride taka tekma, itd.
ndm
Has thanked: 23 times
Been thanked: 66 times

Post by ndm »

sigismund wrote: 04 Dec 2025, 10:23 Leeds je must win, ampak ta Chelsea core smo zradirali z dnevom ko so američani prevzel klub. Pod Romanom so še ble te emocije, zdej tudi proti kom drugem kar bledijo.

Bi pa še dodal da ni spet čisto vse na Maresci, igralci ko jih mamo ne deliverajo, Gittens recimo je podpovprečen, Enzo je izrazito toplo-hladen, eni in isti delajo napake ko pride taka tekma, itd.

Sigismund malo me zanima na koga si namigoval v zgornjem postu? Bolj na igralce? Ker jaz se od takih igralcev, ko bi jih lahko uvrstil v to kategorijo spovnem mogoče le Galagherja.

Ali si imel bolj v mislih osebje oziroma ostale zaposlene v klubu?
sigismund
admin

Post by sigismund »

Izhajal sem povsem iz svojih občutkov in subjektivnih opazk – čisto možno, da vi vidite stvari drugače.

Kar sem imel v mislih, je predvsem tisti pred-tekma hype. Včasih si ga čutil pri Unitedu, Tottenhamu… igralci so pred in po tekmah govorili drugače, na igrišču pa so nekateri dejansko dodali tisto nekaj več. Ok, derbiji so že posebna zgodba in proti Arsenalu med tednom jim ne moremo nič očitati – tam je bilo vse na mestu. Ampak niso bile vse tekme na istem nivoju, niti proti Arsenalu zadnja leta.

Problem so te “male” tekme. Leeds (ki ga zgodovinsko res ne maramo), mestni rivali, Fulham, prvi sosedi… tam pa skoraj vedno zmanjka tistega naboja. Včasih smo imeli tekme proti Fulhamu, QPR-ju, kjer so se igralci skregali, stepli, se borili, kazali, da jim nekaj pomeni tradicija, zgodovina, rivalstvo. Zdaj tega skoraj ni več – vsaj meni se tako zdi.

Zakaj? Pojma nimam. Je to zaradi vodstva? Zaradi mešanice igralcev, ker se je "stara garda" komplet premešala? Ne vem, mix vsega. Logično je, da bo Leeds proti nam šel v tekmo bolj napaljen kot mi proti njim, kar se je včeraj lepo videlo.

Navijači na YT in po forumih so tekmo proti Leedsu ful hypali, govorili o zgodovini in rivalstvu, na igrišču pa nismo pokazali niti 1 % tega. Pa ne rečem da je to slabo, ali pa da ni logično, govorim le da se mi zdi da je delček tistega klubskega duha preprosto izgubil, ki bi nam mogoče včasih prišel precej prav.

Ampak OK, zašli smo. Leeds je bil must win, pristop pa ni bil pravi...
Post Reply