CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3535
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 31 times
Been thanked: 48 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Dominated from start to finish. They had enough chances to score 7. We had maybe 1 shot on target all game, that I remember. And nothing at all in the 2nd half. (Who would have thought we'd get worse than the 1st half!)

Club is gone for the next decade or so. Squad full of insanely overpriced players on massively long contracts no-one will ever want to buy. Awful, awful players who can't control a ball, pass a ball, shoot, or anything technical whatsoever. And worse of all, they are f**king lazy and weak mentally.

Midtable for 2 seasons in a row. Won what, 8 games in the last 38? We are where Todd has put us and we shall stay there.
Tale komentar ubesedi vse kar si mislim tudi sam, če bi znal stavke dobro oblikovati v angleščini in na kratko. :) Tako pa je spodnji post pisan predvsem skozi jezo in razočaranje, zato v naprej prosim za razumevanje. :P

Tole je bilo res mučno za gledati, ležal sem na kavču kot kup nesreče in se držal za glavo češ kaj kurca jaz sploh gledam? Fuzbal je bil na nikakvem nivoju. Obupen United smo prikazali kot proper title contenderje, ne pa kot ekipo ki ima notranje spore in je skregana s trenerjem! Sama sreča da so spredaj zapravljivi ker bi nas komot prerešetali. Nikoli nisem šel gledat statistik, danes pa prav moram.

Unitedovi streli na gol (on target + off target + blocked shots):
Proti Newcastlu: 8
Proti Evertonu: 9
Proti Lutonu: 15
Proti Fulhamu: 12
Proti Cityju: 7
Proti Sheffieldu: 12
Proti Brentfordu: 21
Proti Palaceu: 18
Proti Burnleyu: 10
Proti Brightonu: 14
Proti Arsenalu: 10
Proti NFO: 18
Proti Spursom: 20
Proti Wolvesom: 15

POVPREČJE: 13,5

Proti Chelseaju: 28

Bottom three SKUPAJ, Everton + Burnley + Sheffield = 31. :)

Bogi mali Brighton nas je finančno peljal scat s Potterjem, Cucurello, Sanchezom in Caicedom. Dali smo jim preko 200 MIO, medtem so Mac Allisterja v Liverpool prodali za 35MIO in tip je worth every penny. Če bi šli mi po njega bi se pogovarjali o 90+ milijonih.

Srednja dva heroja sta skupaj koštala preko 200 MIO pa eden izgublja žoge in podaja nasprotniku v noge kot da nabija negativno statistiko for a living, drugi ni odvzel žoge brez favla od avgusta. Enzo je zadnjič odigral dobro, nič ne rečem, ampak me je vseeno zmotlo da je po zadetku šel s prstom čez usta pred navijače, ti to resno? Po tem včeraj si prst lahko mirne volje vtakneš kam drugam. Caicedo ni naredil nobenega impacta še na niti eni tekmi pri nas, bang average in niti s od sence od lanske sezone. Liverpool je unega madžara kupil za 60 in je doktor za cel naš midfield. Tako Mac Alister kot Szobo sta naredila takojšnji impact, mi pa čakamo da enkrat MOGOČE bo nekaj od njiju, za 2.5x tok keša, get lost. Isto Rice v Arsenalu, za ta keš takojšen impact.

Zakaj mi začenjamo in gradimo od zadaj meni ni jasno, sredina si žoge ne zna podajat, golman in branilci pa čisto vsakič izgledajo kot da bojo žogo izgubili. 3/4 časa žogo dejansko izgubimo ali pa jo Sanchez suvereno nabije v avt, tekmo za tekmo isto!

Včeraj so fantje (SPET!!!) izgledali kot da so se prvič srečali 1h pred tekmo, zdej dejmo pa špilat. En korak naprej in takoj dva nazaj, nobenega napredka whatsoever. Najslabši united zadnji 20 let je izgledal prime SAF United napram nam, pa sploh niso igrali bog ve kako dobro.

Razglašeni od prvega do zadnjega, Cucurella je bil absolutno nekoristen ker so skoraj da vse akcije Uniteda potekale po njegovi strani in niti enkrat ni bil blizu tega da zaustavi akcijo. Zamenja ga James ki prikaže eno najbolj pretresenih predstav v modrem dresu. Še Palmer je bil razglašen, pa je tip zabil! To ti je kvaliteta, iz nič narest nekaj.

Bruka da je Cole Palmer dejansko naš najboljši nakup v Boehly eri, pa še on je bil naša 3. ali pa 4. izbira, ker smo pred tem neuspešno lovili (oziroma bolje rečeno neuspešno gledali za...) Cherkija, OIliseja, Kudusa...Naša 4. izbira, pa še ta povsem naključna je boljši nakup od vseh študioznih okrepitov iz xG statistik in Excel tabel. GG.

Broja v nekaj minutah na igrišču pokaže več CF sposobnosti od Jacksona, yet again. Pa vseeno week-in week-out štarta OF potrebnež brez nogometnega znanja izven dobrih par tednov v španski ligi.

Žalosti me ker sta bili tekmi s Spursi in Cityjem evidentno glitch in the Matrix, nič mi ne daje občutka da smo tiste tekme dejansko "zanalašč" odigrali kot smo jih. Naš pravi obraz smo pokazali proti Newcastlu, Brightonu, včeraj, itd..Spursi so se (dejmo, realno, roko na srce) premagali čisto sami, City pa ni City iz prejšnjih sezon in nam je šlo tisto tekmo res čisto vse prav in smo odigrali 2 ali 3 razrede bolje kot igramo ponavadi.

Sterling okoli sebe potrebuje dobre igralce da blesti tudi sam, to je zdaj pomoje jasno že vsem. Ima dobro tekmo sem ter tja ampak so few and far between. Williana veliko navijačev ni maralo ker je bil zaletav, ma tip nas je carryjal eno celo sezono in bil na koncu POTY in to brez konkurence, ta ultra izkušeni Sterling pa niti v tej ekipi ne mora dodati nekaj več. Kaj točno bo Nkunku doprinesel tej ekipi ne vem, se bom pustu presenetit.

Za včeraj si tudi Poch zasluži grajo, za več stvari. Colweill še vedno ne igra štoperja, lack of plan B or C, lista se še vleče, kdor gleda tekme bo že vedel oz. razumel. Dejansko imamo manj točk kot pod Potterjem v lanski sezoni, s to razliko da smo letos vseeno nanizali par boljših predstav, razumi kdor mora.

Komentator je dobro rekel včeraj, Chelsea vmes kdaj odigra dobro ampak takoj naslednjo tekmo (ali pa celo znotraj iste tekme) vse zavozi, "lažna zora". Že misliš da vidiš neke zametke nečesa, potem pa takoj klofuta. Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.

Briga me če izpadem ultra pesimist, ampak se pridružujem Trivinhotu. Pesimističen in zaskrbljen bom nad to ekipo dokler ne nanizamo 10 dobrih tekem zapored, ker trenutno je vsaka tekma drugačna od prejšnje. Chelsea je fantastičen random number generator, res neveš kaj boš dobil ven iz njega.
User avatar
Trivinho
Posts: 1383
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 56 times
Been thanked: 13 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

Mislim da je bilo dovolj zastiskanja oci pred realnostjo, s strani nas navijacev.
Kot ze vsi veste nism verjeu v ta chelsea, da se ne izrazim kot pesimist ker js nism pesimist ampak realn.
Ucerajsnja tekma je potrdila zelo veliko, kar se vlece odkar imamo novega lastnika.
Kot prvo Boehy ni gospod ampak obican biznismen k vid sam denar, za razliko od Romana ki je biu prvo gospod potem pa biznismen.
Ceprav je tudi Roman naredil napake, odpustiu je tistga pomocnika trenerja pozabu sm zdej tocno ime, potem Eva fizioterapevtka. Ampak da ti zamenjas 95% ljudi v klubu mi pa nebo nikol jasno, ki so bili po 20 let zaposleni poznal so klub dobesedno kot svoj zep. Boehy se zdej neve marsikaj, tudi ko ga pogledas je antipatik.
Da se vrnem na ekipo, zalost da glava boli.
Sanchez golman 90% podaja do Disasija ali Silve in potem nevejo kaj naredit z zogo in je vsaka zoga rizicna ali zgubljena, si predstavlate da bi Halland meu tok sans kokr jih je meu United uceraj...biu bi rezultat 12 : 1od 28 strelov na gol polovica bi jih koncala v mrezi...
Sreca pa je to United k so v realizaciji tud slabi.
Kaj za vraga imamo Petrovica, verjamem da bi vsaj znal degazirat zogo nekam na polovico terena ne pa da se tresemo na zadnji liniji.
Torej golman je zgodovinsko najslabsi pri Chelsea.
Obramba cela vrsta zgubljena tudi Silva ze nekaj casa govorim da je njegov cas ze istekel, nazalost nemore vec igrat v premier ligi.
Veza 200M kot je ze Sigismund omenil zalost in da neznajo 2 podaje ali akcije naresti.
Uglavnem za naprej nerabim vec pisat ker sm ze 100x napisu glede igralcev da niso na nivoju.
Koga ali kaj lahko sploh se pripeljemo v klub kjer kaze take predstave? Ki je vodstvo zgubilo kompas, dokaz da ni vse v denarju je nas Chesea.
Igralcev z karakterjem vec nimamo, Cech, Terry, Cahill, A.Cole, Obi Mikel, Lampard....vsi so bili z karakterjem, tudi cez Luiza smo pizdili k je veckrat zajebu v obrambi ampak on je meu neko karizmo in karakter da je potem z golom ali asistenco in borbo vrnil neko upanje...teli dans zajebejo pa se nimajo odgovornosti da so zajebal jebe se jim po domace povedan..vazn da majo placo 200k tednsko...
Men je sinoci vse dol padl k sm se eno upanje mel da se bomo pobral zato tudi zdaj pisem to, da res bog nam pomagaj v prihodnosti...sploh nevem vec kaj da napisem razocaran sm in jezn...
User avatar
demiensatlier
Posts: 654
Joined: 03 Aug 2010, 17:53
Has thanked: 20 times
Been thanked: 8 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by demiensatlier »

In danes jih Bournemouth razbije na njihovem stadionu 0:3...
User avatar
mlinko
Posts: 466
Joined: 17 May 2012, 15:40
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by mlinko »

Ja če so zanič. V sredo nas Olimpija nabije 3:0. Rezultat je bil nekaj takega kot, da ti mene v teku na 10km prehitiš za 10min. Ja bil si velik hitrejši od mene ampak če tečem jest 10km 1h še ne pomeni, da si se ti kvalificiral na olimpijske igre s časom 50min.

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

CFC :cfc01:
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3535
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 31 times
Been thanked: 48 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Samo še bolj poudari kak fail je biu to
Tut za Everton nimam doberga občutka...in jutri vidiš Chelsea suvereno zmagat, ker pač taki letos smo
User avatar
blue222
Posts: 762
Joined: 09 Jan 2015, 23:25
Been thanked: 7 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blue222 »

Danes moramo zmagat, druge ni.
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3535
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 31 times
Been thanked: 48 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Ja res je, online precej vidim da se ljudje zaradi rezultatov in pomanjkanja napredka oz. neke stabilnosti začenjajo obračati proti Pochu, na YT je že precej nastrojenih proti njemu, v smislu da večkrat čudno izbira in menja igralce, zgreši s taktiko, očitajo mu pomanjkanje ingame managementa. Pa nevem, razumem kritike od kje pridejo, tudi z izjavami kot so "boys gave everything" in podobnimi si res ne dela ravno usluge...Ne strinjam pa se da rabmo zamenjavo, tok drugega sranja se dogaja da bo menjava trenerja samo še dodatno dramo povzročila. Jaz mislim da mi Pocha rabimo dosti bolj kot on nas, kateri trener bo pa sploh hotu pridt k nam v to zmešnjavo, tut nihče sploh ni na voljo. Men se zdi menjava neumnost, kaj vi mislite?
User avatar
mlinko
Posts: 466
Joined: 17 May 2012, 15:40
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by mlinko »

Ne menjava je trenutno tud za moje pojme najslabše kar lahko naredimo. Treba bo vztrajati. Spomnimo se samo Arsenala in Artete. Vztrajnost se velikokrat v takih tranzicijah ekipe povrne z obrestmi. Ni napredka, slabše pa tud nevem kako ni. Je pa res da z izjavo boys gave everything dobiš kr flashback pa PTSD na Potterja. In tud tle bo moral tud sam narediti nekaj. Nismo klub da bomo štepali poraze pa hvalili igralce. Bo treba spremeniti mentaliteto cele ekipe. Sem pa prebral nek komentar, da naj bi v svoji knjigi Poch povedal, da njegov odnos na tiskovkah ne odraža tega kar govori v slačilnici. Sem pa tudi sam zaznal spremebo odnosa fanov do njega v tujini.

EDIT:
Kašna smola James-a.

Sent from my SM-S906B using Tapatalk


CFC :cfc01:
User avatar
demiensatlier
Posts: 654
Joined: 03 Aug 2010, 17:53
Has thanked: 20 times
Been thanked: 8 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by demiensatlier »

James spet poškodovan in zemlja je okrogla....

Tud js nisem za menjavo trenerja, v tej zmešnjavi je on še najmanj kriv, dela kakšne napake ampak to jih vsi trenerji. Da naenkrat kupiš toliko igralcev bi res mogo bit čudež da bi vse skup takoj steklo kot si vsi želimo, to pač ni fifa ampak je druga realnost. Začne se vse pri glavi, sicer lepo da lastnik toliko investira ampak pri prestopih bi mogli met glavno besedo drugi ljudje. Potem so tu večne poškodbe ki jih imamo največ od vseh klubov, pa še kar nekaj problemov ki bi jih lahko naštevali. Upamo samo da nam bo čez kako leto ali 2 začelo klapat kot je recimo to uspelo Arsenalu.
User avatar
demiensatlier
Posts: 654
Joined: 03 Aug 2010, 17:53
Has thanked: 20 times
Been thanked: 8 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by demiensatlier »

Žalost kam smo padli.
User avatar
michooo
Posts: 641
Joined: 21 Aug 2007, 21:22
Location: Celje
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by michooo »

Klub na nivoju druge lige. Predvsem vodstvo, v večji meri tudi igralci. Do novega leta bo še pestro, hitro znamo biti na 17. mestu...
User avatar
Trivinho
Posts: 1383
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 56 times
Been thanked: 13 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

Who is next?
Danes sicer bol borbena igra kot proti Unitedu ampak vseen se vedno brez zakljuckov in povezovanja, napake nas kostajo golov in na koncu poraz.
Ja Poch dela cudne menjave usako tekmo druga postava, zgleda kot da je na pripravah se vedno in poskusa najti pravo enajsterico.
James pa res skoda da je nagnjen poskodbam, bolje da se ga proda in zamenja z zdravim igralcem.
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3535
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 31 times
Been thanked: 48 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Brez kratkoročnega plana tudi dolgoročnega ne bo. Koliko dokazov se še rabi? Use se nam podira pred očmi, jaz to težko mirno sprejmem kot "del procesa". Kakšnega točno? Če kdo čaka magično palico ali nek klik iz neba si zatiska oči pred realnostjo ki je ta, da smo vedno bolj fiksirani na mesta okoli 12. in kvečjem tonemo. V 2 letih so zavozili image kluba in mentaliteto ki smo ju gradili 15+ let.
User avatar
blueboy11826
Posts: 1100
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 18 times
Been thanked: 18 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blueboy11826 »

Ima Poch čudne poteze, imel jih je Potter, imata jih Klopp in Guardiola, ni to razlog, da iz tekme v tekmo igramo tako slabo kot mi. Po Potterju ne izgledamo nič boljše kot z njim (še več - zapravili smo še 250? Tam nekje miljonov in smo na lestvici še nižje) in najbrž je vseeno dober trener (kot je bil v Brightonu, mogoče pa zaradi ne-avtoritete ni trener za res velike klube).

Odkar so novi lastniki so bli trenerji: Tuchel, Potter, Lampard, Poch - 2 od njih sta elita, 1 je šlo super z manjšim klubom v PL, 1 je malo mešan z uspehi (pa je vseeno imel pred tem 4to mesto v PL z našo precej neizkušeno ekipo). Noben ne funkcionira.

Kje zdej iskati problem? Dva razloga na katera mormo pomislt sta - 1. Nekaj je narobe s klubom samim, z novimi ljudmi, ki so jih pripeljali novi lastniki in 2. Te neverjetni talenti vendarle niso tako talentirani, kot so bili predstavljeni. Še enkrat - z Lampardom in kupom mladičev (z nekaj izkušenimi igralci) smo s transfer banom bili 4ti. James, Mount, Tomori, Abraham, Loftus-Cheek so igrali takrat in danes bi se z njimi borili sigurno za mesta višje kot se dejansko. Da ne govorim pol še Guehi, Livramento, itd. Kaj vse smo imeli, zdaj pa z igralci za 100+mil gledamo žalost. Pri takih cenah bi se "klikanje" ekipe moglo vidit vsako tekmo bolj, pri nas vse stagnira od začetka.
Tudi jaz upam na čudežni klik čez noč, ampak vse bolj se zdi, da ga ne bo.

Drugače pa pogrešam kakšen bolj pozitiven komentar, bork, resno, vlij nam malo upanja. :D
KTBFFH
User avatar
Trivinho
Posts: 1383
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 56 times
Been thanked: 13 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

Bravo blueboy za dobr post, res ko pomislim kasne igralce smo imeli iz akademije ki so nas stali prakticno 0 zdaj nekje druge blestijo, mi pa kupovali precenjene igralce, pomoje je to ene vrste karma, ko se znebis Abrahama ki v debitanski sezoni zabije okoli 15 golov...danes verjamem da bi biu edn pravih golgeterjev v premier ligi.
Tudi obramba z Tomorijem in Zoumo bi bila veliko bolsa od Badiasvileja in Disasija.
Zaradi Caiceda je tudi biu odhod Rlc ja ki pa dobre partije kaze v milanu.
Torej namesto da smo gradili okoli te mlade ekipe mi smo jih rasprodali kot na bolsjaku po res niskih cenah da smo lahko pripeljali nove zvezdnike ki so danes dalec za nasimi mladinci.
Se posoja Kepe je se en dokaz kok je nas menagment nesposoben da smo ga zamenjali za sancheza, tudi medy je za sancheza bog.
Drugace pa kokr pravis v ozadju je verjetno res nekaj kar kvari uzdusje med igralci, slej ko prej bo prslo ven v medije...ker tole ni normalno da nas usak k ma 5 min casa premaga...
Post Reply