CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu

Kakšno je vaše stališče glede Lamparda?

Lampard mora ostati
16
76%
Lampard OUT
5
24%
 
Total votes: 21

User avatar
sigismund
admin
Posts: 3567
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 38 times
Been thanked: 58 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by sigismund »

Vem, potato potato (a je kdo tole prebral kot je bilo mišljeno da se prebere? :P ), ampak tolažit se s tem da konkurenca kiksa je na ravni Arsenala, we're better than this :) Včeraj je bil kiks, ki nas ne bo sicer očitno tako zelo bolel ker so droppali vsi. Ampak, kako lepo bi sedajle kraljevali na vrhu, kak boost za ekipo bi to bil. :) Škoda, ampak ja, vem kaj hočete povedat. Glass half full/empty.
n1i9k9o6
Posts: 1575
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 38 times
Been thanked: 45 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by n1i9k9o6 »

Hahaha se razume kaj si mislu :D
Okej ja,to z Arsenalom je kr dobr point :)
Se pa strinjam,lepo bi blo zdej bit na vrhu...
Se mi pa zdi,da bom mel u tem krogu najmajnše število točk u napovedi rezultatov haha
User avatar
bork
Posts: 1981
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by bork »

Mene sam poraz včeraj ni tako bolel kot poškodbe in posledično nemoč ekipe, da smo dejansko težko prihajali do priložnosti itd. Trenutno smo v ključnem delu sezone, ko si tekme sledijo na 3 dni in res močno upam, da se lahko poberejo po tem včeraj. Po drugi strani pa zaradi poškodb ne moremo biti preveč optimistični, ker je evidentno da nam manjka ogromno fire-powerja v napadu. Na tej točki bi bila na mestu sprememba sistema, dokler se vsaj eden izmed wingerjev ne vrne.
User avatar
lukacfc
Posts: 34
Joined: 09 Nov 2020, 14:13

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by lukacfc »

Tudi sam menim, da bi bilo pametno malo spremeniti sistem. Vprašanje kako bo z našimi wingerji do konca leta, tekme pa si sledijo ena za drugo.

Če že debatiramo mislim, da bi precej bolje deloval sistem 4312. Torej v napadu Havertz na položaj desetke, spredaj pa dve špici.

Havertz wingerja ne zna igrati, oz. ni dodana vrednost, podobno Mount, tako, da slepo vztrajati z 433 bi bilo sedaj nesmiselno.
n1i9k9o6
Posts: 1575
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 38 times
Been thanked: 45 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by n1i9k9o6 »

Če že govorimo o spremembi sistema,bi pričakoval 3-4-3 oz. 3-4-2-1,kakor želite. Je že preizkušena in nekako deluje. Giroud ali Abraham u špici,na eni strani Werner na drugi Mount. Prednost tega zna bit da bi lahko James in Chillwell igrala precej višje in skrbela za kreativnost ki na krilih trenutno manjka,istočasno pa imamo 3 cbje kot varovalke ter pred njimi najbrž Kante in Kovačić. Samo moje mnenje.
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3567
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 38 times
Been thanked: 58 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by sigismund »

Ko igralec nima efekta na igrišču, potem ga daš na klop. Mislim da bi se to moralo zgoditi s Kai-em, ker tako kot je nekdo napisal, občutek je bil da imamo igralca manj. Vsakič ko je bil pri žogi jo je izgubil ali čudno podal na bok Jamesu. Slednjemu se Kai lahko samo zahvali da je še dobro reševal situacije. James MVP na terenu, res.

Werner bi enostavno mogu igrat špico..Vidimo kako noro hiter je lahko tudi v 90' in njegovo vtekanje za zadnjo linijo je res izjemno, tajming in vse. OK, zatakne se pri tem, kdo mu bo žoge serviral? Prej z Ziyechom je zgledalo vse drugače in tukaj nastane težava, evidentno smo precej odvisni od naših wingov, ki sta oba delana v Rogaški, žal. Ziyech je na voljo nam manj kot 50% časa, od zadnje poškodbe dalje pa tudi Pulišič. Isti primer kot pred leti Cazorla in Ramsey pri Arsenalu, Bale pri Realu, Hazard pri Realu nenazadnje...vsi ti primeri kažejo da moraš ali imeti adekvatno zamenjavo na klopi da pokrije izgubo na igrišču (je nimamo) ali pa enostavno čakaš iz tekme v tekmo in iz meseca v mesec da se igralec poceli. Bale se nikoli ni zacelil, Hazard pride na igrišče in odskaklja dol čez 20 minut, Cazorla in Ramsey sta bila ista...in med tekmo sem zadnjič napisal ampak komentar hitro izbirisal ker ni bil ravno primeren :-P takoj ko je nekdo napisal da Pulišiča zaradi poškodbe na treningu SPET ni niti na klopi sem napisal da ga prodat in s prvim avionom poslat nekam čimdlje stran. Seveda ne mislim tega ker je odličen igralec, bilo je zelo v afektu, ampak če bomo resno week-in week-out gledali ali je poškodovan in se zanašali na to da "saj se bo pozdravil kmalu", potem bomo trpeli. Naš stil igre precej temelji na wingih, ne smemo si tega privoščit! In ne bo bolje, rad imam Pulišiča, všeč mi je kot igralec ampak žal že od Borussije dalje samo krpa poškodbe 60% časa, mi ga rabimo pa 120%!! In vsi te injury-prone igralci so isti čez celo kariero, Ko je dober je res dober in ti doprinese ogromno, ampak žal ne moreš 50% časa krpati njegovega mesta z neko na-pol za silo rezervo, mi tja tlačimo Wernerja in nevem še koga in zato izgubljamo na dveh pozicijah! To se je videlo proti Evertonu, prej smo pa 8 tekem kar leteli po igrišču. V soboto smo ZADNJI STREL NA GOL Pickforda sprožili v 26' tekme!! To sem nekje prebral, nisem pa šel preverjati če res drži. Ampak če je res, potem je hudo. Koga pripeljati čimprej (že pozimi!!) pa je stvar debate. Bom odprl temo zimski prestopni rok 2021 da se tam pogovarjamo naprej :)

Golman in obramba so bolj kot ne poštimani, koga namesto Kaia? Jaz bi igral s Kantejem, Kovačičem (zelo soliden na zadnjih tekmah), Mount, Giroud, ker ni igralcev bo dal verjetno spet Wernerja na en bok in Tammyja na drug bok. Sklepam da je Odoi še vedno poškodovan? Groza. No in s tem nisem naredil praktično nič drugače kot dela Lampard, ampak sem pa vsaj Havertza posadil na klop. Izgleda kot da imam hudo agendo proti njemu, pa niti nimam, kdorkoli bi nizal slabe predstave tako kot jih on bi se mi uprl. Če ne bi bilo tiste ene off tekme v pokalu proti nižjeligašu bi bila cela situacija z njim še dosti bolj grozna kot je. Seveda upam da se mu odpre in začne trgati, verjamem da to enkrat bo in komaj čakam, trenutno pa si zasluži zgolj mesto na klopi, žal.

Za bočne položaje pa kot pravim, najti čimprej menjavo. Trenutno imamo res smolo da so poškodovani vsi trije glavni ampak tako pač je, mene predvsem skrbi to da sta 2 od treh res injury-prone.
User avatar
lukacfc
Posts: 34
Joined: 09 Nov 2020, 14:13

CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by lukacfc »

Jutri torej odhajamo na novo gostovanje k Wolverhamptonu .

• Lani s tem tekmecem dve precej zanesljivi zmagi v prvenstvu.
• Domači bodo zaradi poškodbe brez prve špice Jimeneza in brez kaznovanega Moutinha.
• Mi ostajamo brez Ziyecha in CHO.
• Pulišić je v kadru za tekmo (ni pa še znano, če bo začel)!
• Cilj je po porazu hitro odgovoriti z zmago.
• London se vrača v Tier 3, kar pomeni, da bo SB kmalu spet sameval.
• Prenos bo ob 19. uri na Sportklubu 3.
n1i9k9o6
Posts: 1575
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 38 times
Been thanked: 45 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by n1i9k9o6 »

Sigismund,zelo dober zapis!
Lampard je danes na konferenci zavrgel namigovanja na spremembo sistema,kar pomeni,da se bomo lotil Wolvsov z istim sistemom kot ga prakticiramo. Pulisic je ok,uprašanje pa,ali bo u prvi. U tem primeru ali spet Havertz na RW,mogoče Mount ali pa mladi Anjorin. Omenil si Abrahama na bok,osebno dvomim u to,ampak ni nemogoče,čeprav nevem kako bi to delovalo,kreativnost ni lih njegova močna točka.
User avatar
Trivinho
Posts: 1417
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 66 times
Been thanked: 20 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by Trivinho »

Levo krilo bi lahko nadomestili z Emersonom.
In bi tako zgledalo
-----Giroud-----
-Emerson-Werner
--Mount--kovacic
--------kante-------
-chill-zouma-silva-james
-------mendy-------
User avatar
lukacfc
Posts: 34
Joined: 09 Nov 2020, 14:13

CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by lukacfc »

Malce off-topic pa vseeno: Chelsea u23 danes premagal Spurse u23 s 3:2 potem, ko so gostje do 60. minute vodili z 0:2. Petr Cech se je vrnil med vratnice, Danny Drinkwater pa prejel rdeč karton potem, ko je grdo brcnil enega od gostov.

[Rdeč karton Drinkwaterja: https://twitter.com/arrizabalager/statu ... 71299?s=21]
User avatar
patricio10
Nostradamus
Posts: 77
Joined: 04 Jul 2007, 15:05

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by patricio10 »

Haha tale Vodopivec je res kaskader. Po eni strani ga razumem, saj mu je oni skoraj potrl noge ko je tako štartal na njega, po drugi strani pa mu tudi nekaj kolesc manjka v glavi, da tako butasto odreagira :shock:

Res mi ni jasno kako se ga nismo mogli rešit pred sezono, tako njega kot tudi Babe Rahmana in še kdo bi se našel...
MODRA JE BARVA, NOGOMET JE IGRA, MI SMO VSI SKUPAJ IN ZMAGA NAM JE CILJ!!! :P

Image
User avatar
blue222
Posts: 764
Joined: 09 Jan 2015, 23:25
Been thanked: 7 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by blue222 »

Glede današnje tekme:
Sam mislim da bomo igrali 4-3-3, čeprav bi mogoče lahko probali 4-3-1-2 glede na to da smo brez wingerjev. Sistem s tremi centralnimi branilci mi ni všeč, mislim pa da ga je tudi Lampard opustil.
Pulišic naj bi bil pripravljen ampak pomoje ne bo začel, mogoče iz klopi, če nam bo šlo slabo. Strinjam se glede Emersona, ki je že letos igral na Levem krilu in bi lahko danes začel tam, čeprav bi raje tam videl Mounta. Werner bo verjetno spet na desnem krilu tako, da napadalec Giroud/Abraham. Mogoče bo danes Lampard začel s Abrahamom. Jaz naredil tudi kakšno spremembo na sredini ampak je pomoje Lampard ne bo. Tako da Mount - Kante - Kovačič. Obramba in golman bosta verjetno nespremenjena.
Wolverhampton ima na zadnjih petih tekmah eno zmago, kjer so premagali Arsenal tako, da ravno v formi niso. Manjkata tudi poškodovani Jimenez in pa Moutinho, ki je prejel rdeči karton.
Mi imamo od zadnjih petih tekem en poraz. Smo pa tudi malo padli v formi.
Upam na zmago. :)
User avatar
bork
Posts: 1981
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by bork »

Sem odločno proti temu, da bi Abraham začel na krilu. Kakorkoli slabo je že Havertz igral v soboto, še vseeno ni bil tako neviden na krilu kot Abraham. Z vstopom Abrahama namesto Havertza, je naša igra padla še za 1 nivo in od takrat dalje praktično nismo imeli niti ene pol-priložnosti več.

Jaz mislim, da bi znal Lampard tvegati s Pulisicem v prvi postavi, sicer pa se mi ne zdi tako neverjetno, da bi postavil Mounta na krilo na LW, Havertza in Kovacica kot 8ki, in Wernerja na RW.

Je pa tole MUST WIN tekma, na srečo ne igramo pred gledalci :roll:
User avatar
bork
Posts: 1981
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by bork »

Evo, Lampard tvega s Pulisicem. Z moje strani pricakovano, kriticna tekma za nadaljevanje decembra, ne smemo si privoscit kiksa zato rabimo Pulija.
User avatar
blue222
Posts: 764
Joined: 09 Jan 2015, 23:25
Been thanked: 7 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2020/21

Post by blue222 »

Super, da lahko igra Pulišič.
Post Reply