Konferenčna liga 2024/25

spremljenje evropskih pokalov in prijateljskih tekem
blue222
Been thanked: 20 times

Re: Konferenčna liga 2024/25

Post by blue222 »

Danes pa gre zares. Upam, da nam uspe. Srečno Chelsea :cfc01:
michooo
Has thanked: 4 times
Been thanked: 69 times

Post by michooo »

Meni kar veliko presenečenje, James in Colwill na klopi.
RedMiner
Has thanked: 111 times
Been thanked: 96 times

Post by RedMiner »

Pomojem je to dogovor, tako kot za Jorgensena, ki brani v CL.

Pivo je na hladnem, še malo :cfc01:
Trivinho
Has thanked: 218 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Maresca je spet ubil igro in voljo do lovorike, Betis kaze da je bol zeljan lovorike kot mi...
Ce lovorike ne osvojimo Maresca mora oditi po koncu sezone ker nima tistega naboja pravega zmagovalca...res je to zalostno kar gledam prvi polcas..
blue222

Post by blue222 »

Če pa Maresca ne vidi, da tale njegov sistem v prvem polačasu ni pil vode potem pa ne vem no. Žoge sploh ne znajo spravit naprej.
chelsea boy
Has thanked: 1 time
Been thanked: 37 times

Post by chelsea boy »

Gusto ni za prvo slovensko ligo. Lahko bi imeli Jamesa ali Caiceda na rb in Lavio, mi pa začnemo z Gustom, ki je celo sezono najslabši na igrišču, svašta.
blue222

Post by blue222 »

Super vrnitev. Pravilne menjave v pravem času. So nas pa rešile dobre poteze posameznikov.
sigismund
admin
Has thanked: 181 times
Been thanked: 351 times

Post by sigismund »

Videlo se je kako čutijo pritisk do Enzovega gola, potem so se pa sprostili in se razleteli. Bravo, noro vesel. :cfc01:
demiensatlier
Has thanked: 144 times
Been thanked: 93 times

Post by demiensatlier »

Čestitke, na koncu smo sfurali sezono tako kot smo si želeli, bravo ! 🥳👍
blueboy11826
Has thanked: 189 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

Drugi polčas na trenerju in bil je odličen. Po prvem sem bil skeptičen, ampak smo res razmontiral Betis. Bravo pobi in Maresca, zboril si je šanso, da nas vodi tudi v naslednji sezoni.
KTBFFH
glosos
Has thanked: 236 times
Been thanked: 75 times

Post by glosos »

Bravo ekipa za uspešno zaključeno sezono!
Dosegli smo dva velika cilja, v kakem pokalu smo mogoče malo preveč pustili na mizi. Overall uspešna sezona, in opazen napredek napram prejšnji. "Process" gre v pravo smer ;)

Zanimivo mi je bilo prebrat analize sezone v drugi temi, in se poigrat z različnimi številkami. Vedno znova me preseneti podatek, ko ga vidim, kako zelo mlado ekipo imamo! In mislim da se vsi skupaj premalo zavedamo, kako velik vpliv ima to na delovni proces, pripravo na tekme, mentalno regeneracijo, soočanje s pritiskom in pričakovanji, javnost in agenti, reakcije tribune, medsebojne odnose itd ... Poleg tega imamo še mladega trenerja, ki se sam uči in išče svojo pot, hkrati pa se mora ukvarjat še z vsem zgoraj napisanim. Na tej točki, ko to upoštevam, je vsak dodaten "ampak" odveč. Tako mlada ekipa še nikoli ni bila v top4 v PL! Hkrati pa smo osvojili še evropske lovorike. By far. Iz tega vidika smo sezono dobesedno potrgali, in se veselim naslednjih sezon, z Maresco na čelu!
RedMiner

Post by RedMiner »

Super zaključek sezone, zame sicer je včerajšnja zmaga precej manj pomembna kot tista v nedeljo, ker gre le za 3. razredno tekmovanje s klubi kot so Olimpija, The New Saints, Borac, Jageliona ipd.
Bolj pomembno je, da se vračamo na glavni evropski oder z vidika možnosti pridobivanja izkušenj na najvišjem nivoju in tudi iz finančnega vidika (samo podatek - zadnji Slovan je v LP dobil več denarja kot mi).

Nam pa še ogromno manjka - priprava včeraj je bila spet slaba in s takšnim vstopom v tekmo proti top klubom zaključimo zgodbo že v 1. polčasu. Res pa je, da je to Betis, ki ni izkoristil svojih priložnosti in odšel na odmor z minimalno prednostjo. V drugem polčasu smo pa z menjavami (vstop prvotimcev) naredili pričakovano.

Maresca si glede na prikazano zasluži začetek sezone, dvomim pa, da je to človek, ki bi nam serijsko prinašal naslove kot recimo Pep ali pa Klopp (ob upoštevanju, da sta oba vodila klube v istih tekmovanjih).

Gremo v 4. sezono pod novim vodstvom. Rečeno je bilo, naj sodimo po 3 sezonah - kaj nam je uspelo? Za moje pojme minimum. Prva uvrstitev v LP in že prej omenjena lovorika v 3. razrednem tekmovanju. Pričakovanja v naslednjih dveh sezonah bodo zagotovo višja, sam pričakujem, da bomo redni udeleženec lige prvakov, smo praktično že čez tranzicijo, tako da izgovorov bo čedalje manj. In pa tudi kakšna lovorika, da ne bomo končali podobno kot Arsenal, ki mu po mojem mnenju že pošteno tiktaka ura s to generacijo (razen, če naredijo korenite spremembe).
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

Jupii, Mareski ostaja se eno sezono.

Anyway, tole vceraj je spominjal na zlate case Reala iz Zidanove ere, ko si pred tekmo enostavno vedel, da bodo zmagali, nato si imel po prvem polcasu obcutek, da ima tekmec nekaj moznosti, dokler jih niso v drugem polcasi proti koncu tekme deklasirali :D

Chelsea v prvem polcasu res ni deloval dobro pripravljen, s tem da se zopet ne uposteva vseh faktorjev. Betis se je na tole tekmo pripravljal 3 tedne, medtem ko je Chelsea vsake 3 dni igral tekmo za biti ali ne biti. Na koncu je Betis igral v petek zvecer, Chelsea pa v nedeljo popoldne, in tako imel dva dni manj casa za pripravo. Logicno je, da niso mogli biti dobro pripravljeni in so tekom tekme morali spremeniti nacin igranja. To pa so storili odlicno in to je odlika dobrih ekip.
sigismund
admin
Has thanked: 181 times
Been thanked: 351 times

Post by sigismund »

Kakšno finale LP, čestitke PSG-ju. Sem vesel da osvojili pokal (ne samo pokal, trojček + supercup!) brez nadutih zvezdic, galaktikov ipd. Dejansko imajo perfect mix mladosti in izkušenj, vrhunskega trenerja in sestavljen projekt za naslednjih nekaj let.
RedMiner

Post by RedMiner »

Točno to. Nekje sem zasledil podatek, da imata PSG in Chelsea v povprečju enako staro ekipo.
Realnost na igrišču pa povsem druga, nam še res ogromno manjka (ko gledam PSG, nam dejansko manjka kvaliteta - povsem druga zgodba sta npr. Doue in Kvara kot pa Neto in Madueke), njim je pa uspelo ponižat Inter in to v finalu.
Če se bo uprava kaj naučila, bo pripeljala izkušenega CB (tako kot Marquinhos v PSG) in po možnosti še nekoga, jaz bi vozil top napadalca. Če nam to uspe pa lahko rečem, da smo dobro sestavili ekipo, ki ima potencial za top8 v Evropi.
Post Reply