Poletni prestopni rok 2022

o morebitnih prestopih
User avatar
bork
Posts: 1977
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 21 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by bork »

Ravno na dan, ko zaključujemo vse potrebno za prestop Koundeja, je Barceloni uspelo aktivirati t.i. second lever, ki jim bo potencialno omogočil, da pripeljejo Koundeja.
Barcelona can invest €200M in transfers, following the activation of the second lever.
Kje smo bili s finalizacijo prestopa Koundeja celo poletje? :roll: Upam, da Barci ne uspe, če pa jim, pa bo to kar velik fail našega novega vodstva. Danes bo vse mogoče, upam, da ne bomo šli od junaka do bedaka. Odločilne ure so pred nami.


UPDATE 1:
Now Barça are trying to disrupt Chelsea’s plans again. The Catalan club’s manager, Xavi Hernández, is a huge admirer of Koundé.

It is understood that Barça, who have experienced major financial problems, have urged Koundé to wait for them to meet Sevilla’s asking price. However, others have questioned whether Barça have the funds available after signing Robert Lewandowski from Bayern Munich.

If Koundé joins Chelsea that could pave the way for César Azpilicueta to move to Barça, who also want Marcos Alonso. Azpilicueta, who has a year left on his deal, wants a new challenge after 10 years in England. Yet Chelsea may need their captain to stay if they miss out on their main targets.
- Jacob Steinberger


UPDATE 2:

Danes zjutraj je Sevilla objavila seznam igralcev, ki so odpotovali na Portugalsko na priprave in na njem ni bilo Koundeja, ki se je pripravljal na prestop.

No sedaj pa tole:
Koundé has joined his teammates and finally travelled to Lagos, Portugal. But the negotiation with Chelsea is still hot.
- Samuel Silva

To bi lahko pomenilo, da igralec čaka na ponudbo Barcelone in da ocenjuje, da bo še nekaj časa trajalo, da se kluba dogovorita, zato se je pridružil ekipi. Če bi čakal na našo ponudbo, ki je že na mizi, se svojim soigralcem ne bi pridružil.
User avatar
bork
Posts: 1977
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 21 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by bork »

UPDATE 3:

Kot predvideno, smo tako je*eno počasni s tem Koundejem, da se saga oz. bitka za igralca z Barco nadaljuje:
Jules Kounde has U-turned and will now travel with Sevilla to Portugal for pre-season. Barcelona feel this will buy them time to table to a bid. No formal offer yet whereas Chelsea have a verbal agreement on fee and are in advanced negotiations.

Kounde open to both moves and a lot will come down to player choice. Chelsea’s personal terms are more preferable and it still remains to be seen if Barcelona can match Sevilla’s valuation. Next 24 hours are key.

Sevilla have always said they will listen to Barcelona if a bid is made quickly. #CFC have not wavered in their confidence because they know Sevilla’s preference is to sell to them. But Kounde travelling with the team is not what Chelsea wanted.
- Ben Jacobs

Tole je bilo predvidljivo, ker se je vedelo, da ko Barca dobi 2 lever, bodo planili na Koundeja... in naši cepci so tako dolgo mučkali, da je Barca nazaj v igri. Res neverjetno :bruh: Barca pa tudi za kozlat, tam nekemu De Jongu dolgujejo 17mio plače, sedaj bi pa Koundeja za 60mio kupovali.
Barcelona wanted Kounde to travel with the rest of the Sevilla team to Portugal, which now counts as a very significant gesture from the player. Chelsea not too happy with the decision.
@gerardromero
User avatar
Trivinho
Posts: 1408
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 62 times
Been thanked: 17 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by Trivinho »

Okej, upam da gre Kunde v Barco, ze tko nism nek navdusenc nad njim, upam da barca kupi vse kar se da kupit in da do svetovnega prvenstva bankrotira...
Smesno je vse to skp, FFP je najvecja laz na svetu...
User avatar
Lucky
Posts: 17
Joined: 16 Aug 2016, 19:47

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by Lucky »

Trivinho wrote:Okej, upam da gre Kunde v Barco, ze tko nism nek navdusenc nad njim, upam da barca kupi vse kar se da kupit in da do svetovnega prvenstva bankrotira...
Smesno je vse to skp, FFP je najvecja laz na svetu...
FFP tule ni bil kršen.. Lani Barca ni kupovala ničesar, letos so po prodaji TV pravic kupovali ampak imajo 20M od Coutinha, dobijo 40M od Griezmanna, odhaja tudi Frenkie za 85M, Memphis za 15-20M pa še cela kopica deadwooda.. Net spend na koncu ne bo velik.. Kounde gre pa kot kaže res v Barco..
User avatar
Chelsea_fan
Posts: 589
Joined: 30 Sep 2011, 17:05
Has thanked: 6 times
Been thanked: 16 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by Chelsea_fan »

Mah takšne okrepitve takoj odj..bat po domače povedano :)

Čim nekdo razmišlja a bi al ne bi prestopu k nam.. hvala lepa in nasvidenje..

Je veliko alternativ na trgu Gvardiol, Pau Torres itd..

Kar sem pa pogledal od teh 2 tekm in vem da priprave niso merilo.. manjka NAPADALEC noro kako smo slabi v zaključkih.. če gre še Broja ne vem kaj bomo :)
BLUE IS THE COLOUR!!!
User avatar
bork
Posts: 1977
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 21 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by bork »

Laporta pravi, da gre Kounde v Chelsea:
Barcelona President Joan Laporta: “Kounde? No, he will sign for Chelsea."
Koliko je v tem resnice, ne vem, saj so se potem pojavili neki namigi, da naj bi bil sarkastičen pri odgovoru. Pri teh Špancih nikoli ne veš.

Se je pa ponoči oglasul tudi vedno dobro informirani Cristobal Soria:
"It is imminent that Sevilla makes official the transfer of Jules Kounde to Chelsea."
Glede na vse nasprotujoče si reporte, je v tem trenutku nemogoče z gotovostjo trditi, da gre Kounde v Chelsea.. bomo pa sigurno že danes tekom dneva več zvedeli.
User avatar
blue222
Posts: 763
Joined: 09 Jan 2015, 23:25
Been thanked: 7 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by blue222 »

A ni smešno v sezoni 20/21 smo ugotovili, da nujno rabimo dobro špico. Kupimo Lukakuja in po enem letu ugotovimo, da ni bil pravi in ga posodimo. Smo torej na istem kot leto nazaj.. novega napadalca pa ne bomo kupili
User avatar
bork
Posts: 1977
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 21 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by bork »

BOMBAZOO

Dobili smo "bitko" za Koundeja!!!

Še tisti najbolj vztrajni katalonski mediji, ki so še včeraj trdili, da Kounde želi v Barco in da Barca pripravlja neko mega ponudbo, danes pišejo, da gre Kounde v Chelsea:
Barça briefing to local media they’ve practically ruled OUT signing Kounde.

Apparently as per the same, club believes they can’t match what Chelsea have.
V zadnjih dneh je šlo za pravi napada Barci privrženih novinarjev na Koundeja in Chelsea... od različnih diskreditacij Chelsea, do pisanja, da Chelsea ponuja Koundeju 2x večjo plačo (kar ni res) ter pritiskov na igralca v smislu, da je Xaviju obljubil, da bo prišel v Barco... Zagnali so celo Twitter kampanijo #CalmaKounde - češ mirno Kounde, počakaj na nas, da aktiviramo 2nd lever in pa #KoundeIsCuler :bruh:

Res res sem vesel, da smo dobili tole bitko, ker je bilo prav ogabno spremljati te čustvene izlive in pritiske Barci naklonjenih novinarjev. Če ne veste o čem govorim, si poglejte kakšen stream Gerarda Romera.


Kounde bo super okrepitev, pravi ball-playing RCB.

Pau Torres in Gvardiol ne moreta biti alternativi za Koundeja, ker sta oba dva LCB-ja. Na tem položaju se odlično počutita tako Koulibaly kot tudi Colwill, medtem ko na RCB po odhodu Azpija (ki gre skoraj zagotovo v Barco) ne bomo imeli nikogar.
User avatar
RedMiner
Posts: 1142
Joined: 07 Jun 2012, 16:44
Location: Zagorje
Has thanked: 5 times
Been thanked: 16 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by RedMiner »

Koulibaly lahko igra LCB in RCB.
Super, Kounde bo verjetno igral RCB, namesto Azpija. To bo vrhunsko.
User avatar
blueboy11826
Posts: 1105
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 25 times
Been thanked: 21 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by blueboy11826 »

Končno konec glede Koundeja zgleda. Zdi se dobra okrepitev, upam samo, da ne bo imel težav v PL zaradi višine. Upam tut, da smo glede obrambe zaključil, pa da se vpelje Colwilla, namesto, da se še koga kupuje.
KTBFFH
User avatar
bork
Posts: 1977
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 21 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by bork »

Vse je torej pripravljeno za prihod Koundeja. Cena celotnega posla bo znašala 55mio funtov, kar trenutno znese skoraj 65mio EUR, vendar pa bo najmanj 10 mio variabilnih. Kounde bo dobil 5 letno pogodbo.

Zaenkrat smo v letošnjem prestopnem roku izgubili Lukakuja, Rudigerja in Christensena, pripeljali pa Sterlinga, Koulibalyja in zelo verjetno Koundeja. Če primerjamo zgolj teh 6 igralcev, bi rekel, da smo naredili majhno nadgradnjo (Sterling > Lukaku, Koulibaly = Rudiger, Kounde > Christensen). Dodatno pa lahko kot novo "okrepitev" štejemo še najmanj Gallagherja, verjetno pa tudi Ampaduja, Colwilla in Brojo (če ne bo kakšnih posoj / prodaj). Na drugi strani pa bo po tem, ko bo Kounde pri nas uradno potrjen, odšel še najmanj Azpi (morda tudi Alonso).

Dobra 2 tedna pred začetkom sezone lahko tako mirno rečemo, da je letošnja ekipa Chelsea vsaj na papirju boljša od lanske in močno verjamem, da bo tudi v praksi tako. Za neko zelo dobro oceno prestopnega roka pa bi bilo treba ekipi dodati še kakšno napadalno okrepitev, ker ob izgubi Lukakuja zgolj Sterling ne bo zadostoval (vprašanje tudi, kaj bo z Brojo). O tem, da bo naslednja okrepitev (po Koundeju) nek napadalno usmerjen igralec, je danes pisal tudi Matt Law (imen ne ponudi :mrgreen: ). To je sicer logično glede na to, da smo se zelo resno zanimali za Raphinho (pa tudi za Lewo). Vprašanje pa je, kdo nam sploh še ostane... npr. Diaby iz Leverksuna je pred kratkim izjavil, da ostaja v Nemčiji še vsaj eno sezono. Glede na trenutno stanje na trgu nam je lahko zelo žal, da smo "zgrešili" Jesusa... ne bi pa povsem izključil, da se bomo sredi avgusta zaradi slabega stanja na trgu odločili za CR-ja (kljub temu, da Tuchel njegovemu prihodu trenutno ni naklonjen).
User avatar
bork
Posts: 1977
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 21 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by bork »

BREAKING: Agreement between Sevilla and Barça over Kounde. @gerardromero



LOOOOOOL
User avatar
Lucky
Posts: 17
Joined: 16 Aug 2016, 19:47

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by Lucky »

Ja zdaj spet bombastične novice, da naj bi bil Kounde bližje Barceloni.. Mogoče bo pa jutri spet bližje Chelseaju.. :lol:
User avatar
RedMiner
Posts: 1142
Joined: 07 Jun 2012, 16:44
Location: Zagorje
Has thanked: 5 times
Been thanked: 16 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by RedMiner »

Scamacca za 42M v West Ham. To verjetno pomeni, da nas Broja ne zapušča.
User avatar
blueboy11826
Posts: 1105
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 25 times
Been thanked: 21 times

Re: Poletni prestopni rok 2022

Post by blueboy11826 »

Hahah kaka zmešnjava s tem Koundejem, ta barca itak za same probleme delat gnil klub. Sevilla naj njihove ponudbe sploh nebi dobila, tko, da edini dogovor naj bi mel z nami.
Glede Broje, če je WHU res ponudil med 30 pa 35 milijonov, pa nismo sprejel, potem najbrž tut Tuchel mal računa nanj. Upam, da dobi šanso.
KTBFFH
Post Reply